logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Rozhovor: Inteligentní řízení střešních oken podle kvality vnitřního prostředí

Kvalita vnitřního prostředí je ve stavebnictví velkým tématem. Řízení kvality vnitřního prostředí inteligentním ovládáním střešních oken představila společnost Velux. V rozhovoru o systému Velux Active odpovídá Petr Král, marketingový manažer společnosti Velux.

Reklama

Systém Velux Active na základě vyhodnocování třech parametrů – teploty, vlhkosti a koncentrace CO2 – ovládá střešní okna a světlíky Velux. Systém automaticky řídí otevírání oken, stahování rolet a vnitřních stínicích systémů. Ve vhodném místě interiéru jsou umístěna čidla sledující jmenované tři parametry, dále se sleduje vnější teplota a předpověď počasí. Na základě všech těchto vstupů systém vyhodnocuje režimy větrání a stínění.

V případě potřeby lze systém Velux Active v podkroví navrhnout tak, aby byly řízeny parametry i v jednotlivých místnostech zvlášť. Při odchodu z domu lze zároveň jedním vypínačem všechna okna zavřít a systém deaktivovat. Za deště chrání interiér dešťová čidla výrobků Velux, která jsou systému Velux Active nadřazena.

Uživatel systém ovládá přes stejnojmennou aplikaci v mobilním telefonu nebo tabletu, kde lze volit hraniční parametry teploty, vlhkosti a koncentrace CO2. Na zařízeních iOS lze systém navíc integrovat do aplikace Apple® HomeKit.

Pokud Vás rozhovor zaujal, můžete sledovat i ostatní videa portálu TZB‑info, případně se přihlásit k jejich odběru na YouTube.
 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.