logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Rozhovor: Systémy pro zvyšování požární odolnosti

O zvyšování požární odolnosti betonových a ocelových konstrukcí a o fasádních požárních pásech s využitím cementovláknitých desek AESTUVER hovoří Jaroslav Benák ze společnosti Fermacell.

Reklama

Protipožární desky AESTUVER pro suchou výstavbu jsou cementem pojené desky z lehčeného betonu, vyztužené skelnými nehořlavými vlákny. Jsou určené k vysoce kvalitní požární ochraně konstrukcí. Desky AESTUVER splňují kategorie použití typu X podle ETAG 018-1 (odolnost proti vodě) a vhodné jsou i do vlhkých místností a venkovního prostředí. Patří do nevyšší evropské třídy reakce na oheň A1 podle ČSN EN 13501-1. Zásadními výhodami protipožárního obkladu ocelových konstrukcí pomocí desek AESTUVER je jednovrstvé opláštění, které je navíc použitelné bez dodatečné povrchové úpravy v exteriéru.

Desky AESTUVER se uplatňují i jako požární pásy na fasádách. Jsou odolné povětrnosti, lze na ně aplikovat certifikovaný fasádní systém nebo jen nátěr. Desky zabraňují prohoření, popř. rozšíření požáru z poschodí do poschodí a představují základní kámen v požární ochraně pro výškové budovy. Díky voděodolnosti a mrazuvzdornosti protipožárních desek AESTUVER může být systém bez problémů použit přímo ve venkovním prostředí a vystaven povětrnostním vlivům (například ve fázi hrubé stavby).

Pokud Vás rozhovor zaujal, můžete sledovat i ostatní videa portálu TZB‑info, případně se přihlásit k jejich odběru na YouTube.
 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.