logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Bydlení, které se vám přizpůsobí

Chcete bydlení, kterému se nebudete muset podřizovat? Bydlení, které se naopak přizpůsobí vám? Dejte při rekonstrukci nebo stavbě nových bytových či mezibytových příček přednost systému suché výstavby. Bezesporu nejdostupnějším a nejčastěji využívaným materiálem v rámci suché výstavby je sádrokarton.


Vysokopevnostní protipožární deska HABITO H

Pokud sháníte univerzální řešení, můžete se spolehnout na nový typ desek HABITO H od společnosti Rigips. Kromě toho, že vynikají svou vysokou pevností a mechanickou odolností, jsou vhodné do zvukově izolačních a požárně odolných konstrukcí. Nemusíte tedy přemýšlet, na jakém místě použít modré akustické desky, růžové protipožární nebo zelené impregnované. Univerzální impregnované desky HABITO H s přehledem zastanou funkce každé z nich.




Jsou vhodné do všech prostor, ať už na podhledy, bytové a mezibytové příčky, nebo na rekonstrukci koupelen a kuchyní. Nejenže skvěle izolují hluk, ale bez dodatečných úprav unesou i těžké předměty, jako například police a skříňky. Ty lze kotvit běžným vrutem bez předvrtání a bez hmoždinek přímo do desky. Není tak nutné dopředu přemýšlet, kde a jak budou jednotlivé předměty umístěny a příčku vyztužovat výdřevami. Což ocení jak majitelé bytů, tak projektanti a montážní firmy. Nezáleží na tom, jestli chcete vybudovat příčku v dílně, která ponese řadu polic s těžkým nářadím, provádíte rekonstrukci koupelny nebo potřebujete odhlučnit pokoj svého nadaného muzikanta. Příčky z desek HABITO H se vám přizpůsobí a vy navíc můžete snadno měnit rozmístění předmětů na stěně podle svých potřeb.

Odolné rohy s páskou NO-COAT®


Při rekonstrukci je také potřeba náležitě ošetřit vnitřní kouty a vnější rohy, aby byla zajištěna jejich ochrana před mechanickým poškozením. Problémy s otlučenými rohy jsou v domácnosti běžnou záležitostí, ať už je způsobují nevinné dětské hry nebo neopatrná manipulace s nábytkem. Lze jim snadno předejít vyztužením. Běžně se pro tyto účely používá rohová hliníková lišta, která ovšem nezaručuje dostatečnou ochranu. Lepšího výsledku dosáhnete s použitím speciální ochranné pásky NO-COAT®. Ve srovnání s běžným hliníkovým profilem vyniká páska extrémní pevností a odolností vůči nárazu a jiným mechanickým poškozením. Její montáž je navíc jednodušší, rychlejší a s minimální spotřebou tmelu potřebného k aplikaci. Flexibilní jádro pásky umožňuje na rozdíl od běžných profilů vyztužit rohy nebo kouty i jiných než pravých úhlů.





Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., Divize Rigips
logo Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., Divize Rigips

Značka Rigips úspěšně působí na českém stavebním trhu přes 30 let. Za tu dobu se Rigips stal synonymem kvality, pokroku a inovací v oblasti suché vnitřní výstavby. Nabízí nejen dlouholetou praxí prověřený stavební materiál, ale také dokonalý konstrukční ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.