logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Fronius instaluje střídače v bývalé atomové elektrárně

Společnost Fronius, kvalitativní jednička na světovém trhu se solární energií, uskutečnila v rakouském Zwentendorfu zcela zvláštní projekt: instalaci fotovoltaického systému v areálu bývalé atomové elektrárny.



Tam, kde se kdysi měla vyrábět jaderná energie, se dnes na ploše 3 700 čtverečních metrů získává čistá a bezpečná energie z přírodních zdrojů. Projekt plně odpovídá koncepci společnosti Fronius 24 hodin slunce, vizi, podle které bude veškerá spotřeba energie stoprocentně pokryta z obnovitelných zdrojů.

Jedinečná historie: V dubnu 1972 byla ve městě Zwentendorf an der Donau slavnostně zahájena stavba první rakouské atomové elektrárny. O šest let později však výsledky referenda zabránily, aby již dokončená a provozuschopná elektrárna Zwentendorf byla spuštěna. Od roku 2005 je areál ve vlastnictví energetické společnosti EVN, která zde v roce 2012 postavila fotovoltaický systém.


FRONIUS Česká republika s.r.o.
logo FRONIUS Česká republika s.r.o.

Vyvíjíme inovativní komplexní řešení energetického systému pro rezidenční projekty s produkty Fronius. Dokonale sladěný systém výroby elektřiny vytápění, elektromobility, skladování energie, doplněný digitálními nástroji pro monitoring a analýzu systémů. ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.