logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Komplexní požární ochrana památkových objektů moderními technologiemi Siemens

Siemens ve videu představuje pokročilé technologie Siemens pro včasnou detekci požáru bez planých poplachů, systémů na potlačení šíření požáru a stabilních hasicích zařízení z hlediska jejich citlivého zakomponování do interiérů památek.

Přednáška je reakcí na nedávný fatální požár dřevěného kostelíku v Třinci-Gutech. Společnost Siemens vyvíjí systémy a řešení pro požární ochranu nejen pro průmysl, energetiku a komerční projekty, ale dlouhodobě pracuje i na systémech a řešeních pro požární bezpečnost kulturních památek. Jsme přesvědčeni, že ochrana historických staveb a kulturního dědictví obecně je co do finančního objemu zakázek oblastí sice poměrně malou, ale co do významu naopak oblast velmi důležitá až prioritní.

Naše podpora zachování památkových objektů pro budoucí generace není důležitá pouze proto, že kulturní odkaz přispívá k celospolečenskému respektu k tradicím a hodnotám a má dopad do každodenního života a kvality společnosti, ale i z hlediska výzev, které řešení pro památkové objekty přinášejí, jako jsou vysoké nároky na spolehlivost a rychlost požární detekce, flexibilitu systémů, cenově optimální a estetické hledisko implementace. V přednášce jsou uvedeny některé příklady unikátních systémů Siemens – bezdrátový systém SWING, který jako prozatím jediný na trhu používá opakovače radiosignálu v každém prvku sítě, nebo stabilní hasicí systém Sinorix H2O JET, založený na bázi směsi vody a dusíku, kombinující nižší pořizovací náklady s vyšší účinností hašení a ohleduplností ke chráněnému interiéru v porovnání s tradičními stabilními hasicími systémy. Dále je zmíněn koncept detekce a prevence žhářských útoků, založený na našich systémech.


Siemens, s.r.o.
logo Siemens, s.r.o.

Systémy automatizovaného řízení budov, systémy řízení energetických systémů, systémy řízení kotelen a předávacích stanic CZT. Přístroje pro měřicí a regulační techniku, integrované systémy budov, konzultace, projekty, software, dodávky na klíč, projekty ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.