logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Zátěžové podlahy Gerflor v prostorách kliniky Gastroenterologie a geriatrie FN Olomouc

Vysoká odolnost, snadná údržba, čisté prostředí, vodivé krytiny jsou spolu s širokou nabídkou dekorů a doplňků důvodem, proč jsou tyto vinylové krytiny Gerflor oblíbené u investorů z řad zdravotnických zařízení.

Reklama

Nejmodernější budova v areálu Fakultní nemocnice Olomouc se otevřela slavnostně 4. září 2018. Pro olomouckou geriatrii tak skončila éra poznamenaná dlouhou řadou stěhování, vynucených postupnou modernizací nemocnice. Nové pracoviště sídlí v budově II. interní kliniky gastroenterologie a geriatrie, největší stavbě v areálu FN Olomouc za posledních deset let. Ta jako vůbec první nemocniční objekt v České republice splňuje standardy pasivní budovy. Její výstavba přišla na 335 milionů korun, přičemž necelou třetinu z této částky pokryje dotace Ministerstva zdravotnictví ČR, zbývající prostředky hradí nemocnice z vlastních zdrojů.

Architekt Adam Rujbr navrhl do této budovy zátěžové podlahy firmy Gerflor CZ, splňující ty nejpřísnější kritéria pro nemocniční podlahy. Zkušený tým podlahářské firmy Janků podlahy s.r.o. Olomouc tady položil během necelých 8 měsíců (od února do září 2018) téměř 7300 m2 podlah.


Mechanická odolnost. Nejvíce, téměř 5000 m2 tvoří krytina Taralay Impression Compact (dekor 1714, což je typ heterogenní podlahy, která má největší odolnost proti vrypům a otlakům mezi zátěžovými podlahami (0,03 mm), na vysoké úrovni je i její akustický komfort (útlum 8 dB).
Snadná údržba. Povrchová úprava nové generace Protecsol®2 usnadňuje údržbu, podlaha je díky tloušťce nášlapné vrstvy 0,7 mm vhodná i pro vysoce frekventované oblasti.
Vodivost. Špičková je i kvalita vnitřního ovzduší s touto krytinou - TVOC po 28 dnech < 10 μg /m3. Cca 1000 m2 plochy pokrývá vodivá podlahová krytina Mipolam Elegance EL5, která patří k absolutní špičce mezi vodivými podlahami. Staticky disipativní podlahová krytina Mipolam Accord EL7 je použita na přibližně 720 m2, na cca 280 m2 je homogenní zátěžový vinyl Mipolam Cosmo.
Protiskluz. Uplatnila se (na ploše cca 240 m2) i protiskluzová krytina Tarasafe Standard PUR, která nabízí díky husté koncentraci hluboko vkládaných protiskluzových částic v celé nášlapné vrstvě stálé protiskluzné vlastnosti R10.

Podlahy Gerflor, II. interní klinika gastroenterologie a geriatrie v areálu FN Olomouc, foto Gerflor
II. interní klinika gastroenterologie a geriatrie v areálu FN Olomouc, foto Gerflor

Podlahy Gerflor, II. interní klinika gastroenterologie a geriatrie v areálu FN Olomouc, foto Gerflor
Podlahy Gerflor, II. interní klinika gastroenterologie a geriatrie v areálu FN Olomouc, foto Gerflor

II. interní klinika gastroenterologie a geriatrie v areálu FN Olomouc, foto Gerflor

Realizace zátěžových podlah Gerflor v prostorách nové olomoucké geriatrie je ukázkou ideálního uplatnění všech výhod sortimentu této francouzské značky v oblasti zdravotnictví. Díky svým zkušenostem trvajícím déle než 60 let se společnost Gerflor stala skutečným odborníkem v oboru zdravotní péče.
Odhaduje se, že 100 milionů pacientů se každý den léčí na podlahách Gerflor pro zdravotnictví – každoročně je mezi zákazníky firmy přes 2 000 nemocnic a klinických pracovišť napříč všemi kontinenty světa. Vysoká odolnost, snadná údržba, čisté prostředí, vodivé krytiny jsou spolu s širokou nabídkou dekorů a doplňků důvodem, proč jsou tyto vinylové krytiny oblíbené u investorů z řad zdravotnických zařízení.
Podlaháři pak oceňují široký a rychle dostupný sortiment, vysokou kvalitu služeb a snadnou pokládku všech krytin Gerflor.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.