logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Léto a dovolená s DuPont™ Corian®

Letní sezona oděná do vyspělého povrchového materiálu DuPont™ Corian®

Cestujeme s TZB-info - již čtvrtou sobotu Vás zveme na zajímavosti ze zahraničí. Tentokrát se podívejte do hotelového komplexu Ushuaïa Ibiza Beach, kde byly na různých částech použit povrchový materiál DuPont™ Corian®, na hlavní fasádě, v barových interiérech i v hotelovém bazénu.

Reklama

Ushuaïa Ibiza Beach Hotel byl otevřen v létě 2011 a představuje novou koncepci dovolené – minimalistický dekor, elegantnost, modernost. Svým hostům nabízí 24hodinové VIP služby a idylické venkovní prostředí s živými vystoupeními nejznámějších světových DJů.

Povrchový materiál DuPont™ Corian® byl rafinovaně instalován v různých částech moderního hotelového komplexu – na hlavní fasádě, v barových interiérech i v hotelovém bazénu, aby ozvláštňoval hotelové dny i noci.

Centrem všech aktivit v hotelovém komplexu Ushuaïa je bazén. Jsou v něm umístěna malá válcovitá pódia z materiálu DuPont™ Corian®, která přes den slouží ke slunění a odpočinku a v noci díky průsvitnosti použitého materiálu DuPont™ Corian® prosvětlují celý vodní prostor.

DuPont™ Corian® v Ushuaïa Ibiza Beach Hotel
Hlavní bazén komplexu Ushuaïa Ibiza Beach Hotels s podsvícenými dekorativními válci z materiáluDuPont™ Corian®. Foto: Fiesta Hotel Group

To, co návštěvníka upoutá na hotelu Ushuaïa na první pohled, je jeho stylovost a modernost. Fasáda kolem hlavního vchodu je velice impozantní, a to díky podsvícení a specifickým vlastnostem materiálu DuPont™ Corian®. Architekti ze studia Estudio Vila 13 hledali pro její realizaci materiál, který by měl dlouhou životnost a jehož kvalita by se v průběhu času neměnila. Materiál, který by se dobře udržoval, neztrácel barvu a dal se podsvítit. Všechny tyto požadavky splňoval právě DuPont™ Corian®. Efekt dosažený použitím podsvícených kostek DuPont™ Corian® v průsvitné barvě Glacier Ice je úchvatný, barevný a okouzlující.

DuPont™ Corian® v Ushuaïa Ibiza Beach Hotel
Hlavní fasáda komplexu Ushuaïa Ibiza Beach Hotel, vyrobená z podsvícených kostek DuPont™ Corian®. Foto: Fiesta Hotel Group

Hotelový komplex Ushuaïa Ibiza Beach Hotel je bezpochyby velice vhodným místem pro konání velkolepých denních oslav a večírků ve venkovním prostoru. Pojme více než 5000 návštěvníků a během letní sezony na Ibize nabízí živé koncerty a produkce nejznámějších DJů. K uhašení žízně v horkém středomořském klimatu slouží dva skvěle zásobené koktejlové bary, vytvořené opět z DuPont™ Corian®.

Každý jednotlivý prvek z materiálu DuPont™ Corian® byl vyroben ve firmě Taller Solid Surface na Ibize. Tento vyspělý povrchový materiál byl vybrán s přihlédnutím k duchu komplexu Ushuaïa Ibiza Beach Hotel. Architekti a designéři studia Estudio Vila 13 si jej zvolili kvůli jeho moderním a inovačním vlastnostem, pevnosti a mimořádné odolnosti a životnosti. Díky své flexibilitě a skvělým mechanickým vlastnostem nabízí DuPont™ Corian® téměř neomezené tvarování a nepřeberné množství designérských možností. Navíc se dá dobře tvarovat za tepla a v různých hotelových částech nachází uplatnění podle konkrétní potřeby. Krása materiálu DuPont™ Corian® přispívá ke zvýšení dekorativnosti a stylovosti jedinečného komplexu Ushuaïa Ibiza Beach Hotel.

Hotelový komplex Ushuaïa Ibiza Beach Hotel byl otevřen v létě 2011. Má jedinečný styl a jeho doménou je pořádání venkovních akcí, především živých koncertů těch nejlepších diskžokejů. Je vysoce elegantní a současný a jeho unikátní prostory snoubí přírodní minimalistické prvky s nejnovějšími technologiemi. Tím se stává místem k luxusnímu odpočinku i bohatým kulinářským zážitkům, vytváří příjemnou VIP atmosféru a poskytuje 24hodinové služby přímo na břehu moře.

Estudio Vila 13 tvoří 4 lidé různého odborného zaměření – Jordi Carreño, Leticia Calvo, Mónica Fullana a Rafael Segui – z oblasti architektury, stavebnictví a návrhářství. Hlavní sídlo je v Dalt Vila na Ibize. Studio zpracovává projekty pro soukromé osoby, hotely, nemocnice a veřejné budovy a podniká i v oblasti rekonstrukce a renovace objektů.

DuPont™ Corian®se nejprve vyráběl jako vysoce funkční materiál pro povrchové řešení kuchyní a koupelen, ale postupně se stal nejznámější světovou značkou prvotřídních povrchových materiálů pro oblast designu, architektury a nábytkářství. S úspěchem jej používají desítky tisíc architektů, designérů a společností a miliony zákazníků na celém světě.
Díky trvalému úsilí, značným investicím a tvůrčímu přístupu společnosti DuPont k oblasti výzkumu a techniky, inovačnímu procesu a vyvíjení stále nových aplikačních a odbytových možností se vyspělý povrchový materiál DuPont™ Corian® stal skvělým univerzálním nástrojem designérů a architektů s téměř neomezenými možnostmi. Ve vnitřních i venkovních prostorech obytných, veřejných a obchodních prostředí dokáže vytvořit vysoce kvalitní, efektivní, funkční a spolehlivá řešení.
Namátkou jmenujme jeho využití od kuchyní po osvětlení, od koupelen po pláště budov, od sedacích souprav po domácí automatizaci, od radiátorů po dotykové ovládací panely, od stolů po nábytkové a módní doplňky a podobně. „Kouzlo“ materiálu DuPont™ Corian® můžete dnes nalézt v neuvěřitelně široké škále výrobků, systémů a objektů našeho každodenního života. A výčet jeho možností stále roste…
DuPont – (NYSE: DD) přináší na globální trh špičkovou vědu a techniku ve formě inovačních výrobků, materiálů a služeb již od roku 1802. Společnost je přesvědčena, že ve spolupráci se zákazníky, státními orgány, nevládními organizacemi a ideovými vůdci může pomoci nalézt řešení řady celosvětových problémů, jako například zajištění dostatku zdravých potravin pro všechny lidi na světě, snížení závislosti na fosilních palivech a ochrana života a životního prostředí. Více informací o společnosti DuPont a jejím inovačním úsilí najdete na www.dupont.com.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.