logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Lehké příčky šetří místo, přitom zajistí akustický komfort

Dobré odhlučnění je základem klidného a spokojeného bydlení. Nadměrný hluk totiž může pěkně potrápit. V případě rekonstrukce bytu a změny jeho dispozice je tak potřeba materiál příček nepodcenit.

„K dosažení optimálního odhlučnění je potřeba zvolit správné stavební materiály. Zdivo tlumí díky hmotnosti, proto je potřeba například lehčené pórobetonové tvárnice použít pro dostatečný útlum ve vyšších tloušťkách. Prostorově úspornější alternativou jsou tak lehké příčky s minerální izolací, které dokáží efektivně snížit hluk i při menší tloušťce,“ říká Ing. arch. Tereza Vojancová ze společnosti URSA.

Lehké příčky šetří prostor, zároveň ale neubírají na funkčnosti. V lehkých příčkách fungují minerální izolace URSA GLASSWOOL i URSA PUREONE jako zvukově pohltivý tlumič, čímž snižují prostupující hluk. Tím zaručují vynikající akustický komfort.

Jejich instalace je navíc snadná a rychlá. „Lehké příčky se jednoduše instalují suchou cestou, což výrazně urychluje stavební práce. Zároveň nezatěžují nosné konstrukce budovy a v případě potřeby je lze snadno demontovat a upravit dispozici bytu,“ dodává Vojancová.

Více informací


URSA CZ s.r.o.
logo URSA CZ s.r.o.

Společnost URSA CZ s.r.o. je jedním z předních dodavatelů tepelných, akustických a protipožárních minerálních izolací na českém trhu. Širokou škálou řešení v pozemním stavitelství URSA naplňuje strategii být v čele udržitelného rozvoje a ochrany životního ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.