logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Sklo nové dimenze: svět kolem nás lze transformovat už dnes

Speciální, aktivní sklo PRIVA-LITE® od Glassolutions kombinuje svobodu se soukromím. Obsahuje vrstvu tekutých krystalů, které se pomocí elektrického proudu srovnají a sklo se z matného změní na čiré.

Stavební sklo PRIVA-LITE® je pokročilý typ velmi vyspělého řešení, které umožňuje především regulaci průhlednosti. Instalace tohoto skla je možná jak v interiéru, tak exteriéru. Měnit lze pomocí nástěnných spínačů, dálkovým ovládáním, pohybovými a světelnými čidly nebo časovači.

Používá se například jako příčka v kancelářských zasedacích místnostech. Rozšiřuje opticky plochu vnitřního prostoru a poskytuje maximální přísun světla, nebo naopak zvýšenou ochranu soukromí. Dále zajišťuje ochranu proti poranění (1B1) nebo vloupání (P4A) a zvýšenou akustickou neprůzvučnost. Zdravotnická zařízení mohou toto vrstvené sklo využít jako systém dělících stěn v podobě tvrzených panelů. Doma zase může rozdělit kuchyň a obývací pokoj nebo koupelnu s ložnicí. PRIVA-LITE® je skvělým řešením také pro fasády nebo třeba lázně, restaurace, letiště či nádraží.

Široké využití překvapí

Tento typ jednolitého laminovaného skla se snadno ovládá. Jedná se o mimořádně odolné řešení s minimální spotřebou energie. Je možné ho také doplnit o stálé zbarvení pomocí fólie různých odstínů barev. Kromě měnícího se vzhledu tak nabídne i jiný vizuální dojem než pouze matný. Do konceptu místnosti tak zapadne nejen funkčně, ale i esteticky.

Sklo PRIVA-LITE® od Glassolutions je typově vrstvené bezpečnostní sklo tloušťky 12 mm, které lze kombinovat v izolačním dvojskle nebo trojskle. Možné jsou všechny standardní tvary s výjimkou plných kruhů a tvarů s ostrými úhly menšími než 30°. Lze ho také ohýbat, potisknout nebo pískovat.

Více informací


 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.