logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Kompozitní dřevo: Kvalita, styl a udržitelnost

V dnešní době, kdy hledáme trvanlivé, esteticky příjemné a ekologicky šetrné materiály, je kompozitní dřevo Terafest® od výrobce WPC - Woodplastic ideální volbou pro stavbu teras, plotů a obkladů.

Reklama

České kompozitní dřevo Terafest® je známé svou mimořádnou odolností vůči rozmarům počasí. Odolává vlhkosti, hnilobě a škůdcům, což zajišťuje jeho dlouhou životnost dokonce i při náročných povětrnostních podmínkách. Jeho nadčasové vlastnosti a estetický přesah nacházejí uplatnění v množství různorodých projektů po celém světě.

Ať už se jedná o promenádu na karibském ostrově Curacao, terasu v luxusním hotelu v Saúdské Arábii, lamely v nigerijské Abuji, terasu v bance v Hong Kongu nebo stavby u rodinných domů v evropských destinacích, schopnost kompozitních prken Terafest® odolat intenzivnímu provozu a zároveň poskytovat příjemné a bezpečné prostředí po celá desetiletí znamená nesporný přínos pro všechny jeho uživatele.

Materiál Terafest® má přirozený vzhled a je příjemný dotek. Navíc je snadno udržovatelný - není potřeba ho ošetřovat jako klasické dřevo, stačí ho pouze omést a opláchnout. Je recyklovatelný, neobsahuje PVC, ale jen zdravotně zcela nezávadný polyethylen a dřevo, z něhož je vyráběn, pochází z evropských lesů obhospodařovaných trvale udržitelným způsobem.

Architekt Jiří Novotný ze studia Nanoarchitekti uvádí, že: „Tento materiál přináší to nejlepší ze dřeva. Jako dřevo je příjemný na dotek a dobře se s ním pracuje. Kompozit navíc disponuje mimořádnou odolností a stálostí. Je velice bezpečný, nedrolí se, netvoří třísky. A přestože se o něj téměř nemusíte starat, jeho životnost je v porovnání s klasickým dřevem mnohonásobně delší."

Více informací

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.