logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Společnost Würth podpořila českou reprezentaci parketářů a podlahářů na evropském šampionátu EuroSkills 2023

Würth – podpora české reprezentace na EuroSkills

Společnost Würth, která je předním světovým vývojářem a prodejcem potřeb pro řemeslníky, se stala partnerem české reprezentace parketářů a podlahářů na evropském šampionátu EuroSkills. Cílem této největší akce v Evropě v oblasti odborného vzdělávání je ukázat profesní dovednosti a talent mladé generace v řemeslných oborech.

Za Českou republiku v kategorii podlahář a parketář se do letošního ročníku konaného v Gdańsku probojoval David Pelikovský, vítěz Mistrovství českých parketářů a podlahářů juniorů do 25 let. Společnost Würth podpořila přípravu české reprezentace pro úspěch v této soutěži poskytnutím potřebného počtu sad pracovního nářadí.

„Vnímáme, že podpora řemesel a dovedností mladých lidí je u nás velmi potřebná. Aby mladá generace neztrácela zájem o řemesla a udržela se tradice „zlatých českých ručiček“, kterými se Češi často pyšní, je třeba věnovat pozornost vzdělávání a podpoře mladých talentovaných lidí v řemeslech. Jsme proto moc rádi, že jsme mohli podpořit mladé talenty, kteří se rozhodli reprezentovat naši zemi v letošním ročníku mezinárodní soutěže EuroSkills 2023. A představit tím i v zahraničí, jaké dovednosti například v oblasti parketářství a podlahářství u nás nabízíme,“ uvádí Radek Farkaš, manažer divizí Dřevo a Stavba společnosti Würth Česká republika.

Za Českou republiku byl na mistrovství Evropy EuroSkills v Gdaňsku nominován v kategorii parketářství a podlahářství, student Mistrovské školy řemesel a umění v Jablonci nad Nisou, David Pelikovský. V této kategorii se mu již v loňském roce v rámci Mistrovství českých parketářů a podlahářů juniorů do 25 let povedlo získat titul Mistra ČR podlahářů a parketářů. Letos na soutěži EuroSkills se mu podařilo i přes extrémně náročné úkoly úspěšně dosáhnout vysokého bodového zisku, což ho zařadilo mezi kvalitní evropské řemeslníky. Získáním výhry Evropského pasu řemeslníka se mu nyní otevřela možnost spolupráce s evropskými firmami.

Letošní osmý ročník největší soutěže v Evropě v oblasti odborného vzdělávání probíhal od 5. do 9. září 2023 v polském Gdańsku. Soutěže se zúčastnilo 32 zemí, celkem 594 soutěžících ve věku od 17 do 25 let a 600 odborných expertů. Akci navštívilo více než 100 000 návštěvníků. Tým české reprezentace na soutěž EuroSkills 2023 tvořili soutěžící v devíti odborných profesích, z nichž se povedlo v oboru instalatér a topenář získat Medaili excelence. V celkovém mezinárodním hodnocením skončili na 29. místě.

Více informací

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.