logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

5 tipů, jak velmi jednoduše a levně odhlučnit svůj domov


Zdroj obrázku: Africa Studio / Shutterstock.com

Nikdo nechce mít doma hluk. Jedním z problémů je hluk z ulice. Mnohem nepříjemnější je ovšem zvuk televize, dětí nebo hádek od sousedů. Dobrou zprávou je, že si můžete vytvořit velmi příjemný a tichý domov i bez obrovské rekonstrukce a investice do interiéru. Navíc budete mít doma mnohem lepší atmosféru.

Poradíme vám, jak si zlepšit domov pomocí:

  • utěsnění dveří,
  • dekorací,
  • nábytku,
  • akustických pomocníků.

Začněte u vchodových dveří

Slyšíte doma všechno, co se děje na chodbě nebo u sousedů přes chodbu? Pořiďte si izolační zarážku ke dveřím. Škvíra pod dveřmi je všechno, co potřebuje hluk k tomu, aby pronikl do vašeho domova. Pomůže vám také ručník, těsnící páska nebo kartáčové těsnění.

Ozdobte si svůj domov

Budete se divit, ale skvělou možností izolace jsou obrázky, plakáty nebo police s knihami na zdech. Vaše zdi odráží zvuk, co může být v interiéru nepříjemné. Nebudete mít díky tomu doma dokonalé ticho, ale bude se vám rozhodně žít lépe. A váš domov bude hned útulnější.

Koberec a další textilie vám hodně pomohou

Textilie jsou skvělou možností, jak provést zvukovou izolaci. Koberce jsou ideální možností, která ztlumí vaše kroky na podlaze. A zároveň neuslyšíte zvuky televize nebo hádek od sousedů pod vámi. Pro hluk z ulice jsou nejlepší závěsy a látkové rolety.

Využijte sílu knih naplno

Tenké zdi můžete odhlučnit pomocí velmi krásné a praktické dekorace. Stačí, když využijete pořádnou knihovnu a zástupy knih, které se vám povalují doma. Čím více knih budete mít, tím méně uslyšíte hluk od sousedů nebo z ulice.

Nejlepší jsou akustické panely

Můžete investovat trochu více peněz? Lisované akustické desky Silent Foam pohltí hluk a zajistí vám doma dokonalé ticho. Další možností jsou akustické panely, které mají v různých barvách a tvarech. Budete se divit, jaké ticho budete mít doma díky této stylové dekoraci.

Více informací

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.