logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Kvalitní kompozitní dřevo je ekologický materiál s mnoha přednostmi

Prkna z WPC dokáží eliminovat většinu neduhů dřeva a zároveň zachovat jeho nejlepší vlastnosti. Do jaké míry však může být produkt vyráběný ze směsi dřeva a plastu považován za ekologicky šetrný?

Reklama

Kompozitní dřevo je atraktivní, odolné, nepodléhá hnilobě, nevyžaduje přílišnou péči, a přitom vykazuje velmi dlouhou životnost. Díky tomu patří už řadu let k oblíbeným materiálům pro venkovní realizace. Jak je to však s jeho ohleduplností k životnímu prostředí?

Přední evropský výrobce prken z kompozitního dřeva, česká společnost WPC - Woodplastic, dodává svá plnoprofilová prkna do více než 30 zemí světa. Když před více než deseti lety rozjížděli ve středočeských Bukovanech první výrobní linku, jedním z hlavních bodů jejich záměru vyrábět v maximální kvalitě byl i důraz na ekologii.

Dřevo, které Woodplastic® používá k výrobě prken, má certifikaci PEFC. Jde o zbytky z udržitelně pěstovaných evropských lesů. Čistá dřevní moučka se následně smíchá s recyklovatelným panenským polyethylenem HDPE v té nejvyšší kvalitě, tedy žádné měkčené PVC.

Do výroby prken z Bukovan nevstupuje nic, co by představovalo riziko pro životní prostředí, a i díky tomu mají produkty Woodplastic® stejnou certifikaci jako dětské hračky. Ukazuje se, že šetrnost výrobku k přírodě a ke zdraví může být významným důvodem, proč se při výběru terasových prken z kompozitního dřeva zajímat o jejich původ a o způsob jejich výroby.

Více informací

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.