logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Kompozitní prkna jsou ideálním materiálem pro dětská hřiště

Rodina v Rumunsku se rozhodla potěšit své děti novou prolézačkou na zahradě svého domu. K její výrobě použila plnoprofilová kompozitní prkna Terafest® od české společnosti WPC - Woodplastic.

Kompozitní prkna Terafest® od českého výrobce a dodavatele WPC - Woodplastic patří už řadu let k oblíbeným materiálům pro výstavbu teras a plotů. Nejen u nás, ale i v zahraničí jsou často využívána i jako atraktivní a funkční obklady stěn, jako stínící lamely na fasádách a balkónech domů nebo coby čistě dekorativní prvky.

Plnoprofilová prkna Terafest® jsou odolná, mají příjemný povrch a snadno se s nimi pracuje. Není divu, že možnosti jejich využití jsou limitovány spíše hranicemi naší kreativity než jejich vlastnostmi. Názorným příkladem je prolézačka u jednoho rodinného domu v rumunské městě Târgu Mureș.

Hezké, dobrodružné a bezpečné. Mladá rodina ve stotřicetitisícovém rumunském městě nedaleko maďarských hranic se rozhodla potěšit své ratolesti a vybudovat jim na zahradě sestavu prolézaček. Vedle klasických herních prvků tu hraje hlavní roli materiál dovezený až ze středočeských Bukovan.

Investoři si pro pochozí a částečně i lezecká místa na prolézačce vybrali prkna Terafest® řady Premium, v barevném odstínu Cedar. Prkna disponují protiskluzovým povrchem Forest Plus s výrazným přírodním vzorem. Díky patentované směsi použité při jejich výrobě nevznikají na prknech třísky ani štěpy.

Desky jsou vyrobeny z moučky ze zbytkového dřeva z obnovitelných zdrojů a z vysokohustotního polyethylenu. Materiál je 100 % recyklovatelný a zdravotně nezávadný. K jeho hlavním přednostem patří velká odolnost a dlouhá životnost bez nutnosti pravidelné údržby a dalších investic do následné péče.

Více informací


WPC - Woodplastic a.s.
logo WPC - Woodplastic a.s.

WPC - WoodPlastic je český výrobce a dodavatel originálních teras, plotů a obkladů řady Terafest® z kompozitu dřeva a vysokohustotního polyethylenu. Je vlastníkem licence na americkou laserovou technologii Strandex, kterou dále vylepšuje. Díky tomu ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.