logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Terasa z kompozitu. Údržba po sezóně

Dřevoplast (WPC) díky svému složení ze dřeva a PVC charakterizuje vysoká odolnost, dlouhá životnost, bezpečnost a nenáročná údržba. To z něj činí materiál vhodný na terasy, a to kryté i nekryté.

Reklama

U terasových kompozitních systémů odpadá nutnost výměny trouchnivějících prken. Během používání nevyžadují žádné ošetření konzervačními prostředky, ani lakování či moření apod.
Na případné nečistoty, jako je prach, spadané listí ve spárách či vodní mapy, které se mohou tvořit na nekrytých částech terasy, stačí použít smeták a jarovou vodu či mýdlový roztok, případně také vysokotlaký čistič.

Jednou za rok je dobré překontrolovat pevnost uchycení prken, uvolněné lemování a povolené šrouby. Při dotahování šroubů dejte pozor, aby se nestrhnul závit. Dojde-li přeci jen k nevratnému poškození prkna, u materiálu Twinson je práce jednodušší v tom, že stačí prkno vyjmout a do spon pak nacvaknout nové. U levnějších terasových systémů bývá bohužel nutné demontovat celou terasu až k poškozenému prknu.

V případě poškrábání nebo potřísnění prken terasy chemickými prostředky (lepidlo, ředidlo, apod.), radíme následující postup: postižená místa nejprve navlhčete, zabráníte tím zesvětlení ošetřovaného místa. Následně použijte jemný brusný papír nebo ocelovou vlnu. Broušení provádějte ve směru drážek. Poté je potřeba odstranit prach a nečistoty - zasažené místo opláchněte vodou nebo vysokotlakým čističem.

Terasu na zimu nijak nezakrývejte. Vhodné je uložit zahradní nábytek. Případnou ledovku či námrazu odstraňujte z povrchu terasy průběžně nejlépe dřevěným či plastovým hrablem. Kovové náčiní by mohlo povrch poškrábat a na takové poničení se záruka ze strany výrobce a dodavatele nevztahuje.

Více informací

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.