logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Objevte přírodní krásu linolea

Marmoleum (linoleum) je podlahová krytina. Jedná se o produkt převážně z přírodních surovin, z nichž je 70 % poměrně rychle obnovitelných.

Zároveň více než 40 % obsahu představuje recyklát. Základními komponenty jsou lněný olej (len je jednoletá bylina), dřevitá drť (odpad z dřevozpracujícího průmyslu) z kontrolovaných evropských lesů a jutová textilie, na niž se linoleum lisuje (juta je přírodní vlákno z některých druhů jutovníku, které rostou v tropech; vlákno je recyklovatelné a odolné vůči mikroorganismům). Marmoleum nepotřebuje speciální ekologickou likvidaci, neboť je biologicky odbouratelné. Poznámka: při likvidaci spálením vytvoří marmoleum vyšší energetickou hodnotu a větší tepelnou energii, než je spotřebována při jeho výrobě!

Marmoleum Forbo je linoleový produkt holandské společnosti Forbo Flooring – světového lídra v oblasti podlahových krytin a lepidel pro bytové i komerční využití. Marmoleum se pojí s vysokou kvalitou, odolností, inovativním designem a udržitelností a patří k vysoce ekologickým elastickým podlahovým krytinám.

Marmoleum Forbo má univerzální využití. Tuto podlahovinu si lze vybrat buď v pásech, anebo jako modulární dílce.

Unikátní kolekce Marbled, Linear, Solid, Forbo Marmoleum Click, Forbo Walton Uni, Forbo Walton Cirrus, Forbo Walton Concrete a Forbo Artoleum zkrátka reprezentují již řečenou univerzalitu, a to jak v barevném provedení a dekoru, tak i v možnostech použití. Krytiny marmoleum Forbo mají dvouvrstvou povrchovou úpravu, zajišťující dlouhodobé udržení vzhledu a životnosti. Pro svou robustnost a trvanlivost jsou vhodné i do silně frekventovaných prostor, neboť snesou značnou zátěž. Neublíží jim ani kolečka kancelářských židlí.

Marmoleum z role se lepí na precizně připravený podlahový podklad – povrch musí být rovný, hladký, čistý a suchý. Poté se pásy nalepí celoplošně za pomoci přítlačného válečku. K této práci je vhodnější pozvat odborníka. Jestliže chcete marmoleum jako plovoucí zámkový systém v podobě lamel nebo dílců, musíte podklad připravit stejně dokonale. Click systém (Forbo Marmoleum Click) dokáže položit i zručný domácí kutil. Pokládka je založena na systému pera a drážky. Zde je velkou výhodou možnost rozpojení podlahy v případě potřeby - nahrazení poškozeného kusu novým, anebo demontáž podlahy při stěhování.

Kromě podlah můžete marmoleum Forbo použít i na skříně, stoly, dveře a vytvořit tak nový a jedinečný vzhled vašeho nábytku – k tomu můžete využít kolekci Marmoleum Forbo Desktop.

Pro bližší informace k aktuální nabídce značek a dekorů linolea včetně cen neváhejte prosím kontaktovat naše pobočky v Praze, Brně, Plzni, Ostravě nebo ve Velké Bíteši.

Více informací


Supellex - svět podlah s.r.o.
logo Supellex - svět podlah s.r.o.

Společnost Supellex - svět podlah s.r.o. působí na trhu s podlahovinami od roku 2004 a je tak jedním z největších dodavatelů podlahových krytin v ČR. Naše showroomy najdete v Praze, Brně, Ostravě, Plzni, Zlíně a Velké Bíteši.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.