logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Rigips slaví 30 let na trhu

Přesně před třiceti lety vznikla společnost Rigips, která je dnes součástí skupiny Saint-Gobain, lídra na trhu se stavebními materiály. První sádrokartonová deska sjela z výrobní linky v roce 1999.

Společnost Rigips, s.r.o. byla založena v roce 1991, základní kámen továrny v Horních Počaplech byl položen 30. října 1997. Místo pro stavbu bylo zvoleno především kvůli strategické blízkosti k mělnické elektrárně, která díky odsiřování závodu dodává základní surovinu pro výrobu - energosádrovec.

K dnešnímu dni se vyrobilo v závodě v Horních Počaplech už 300 mil. metrů sádrokartonu. V současnosti se v závodu vyrábí i speciální desky s důrazem na nejrůznější vlastnosti - vysokopevnostní, impregnované, protipožární, akustické i konstrukční. Tím Rigips zásadně přispívá k možnostem využití tohoto materiálu. Kromě toho nabízí také podhledové systémy, omítky, štěrky, pásky, tmely a veškeré příslušenství suché výstavby. Všechny produkty jsou vyrobeny z ekologicky nezávadných surovin, jsou recyklovatelné a nezatěžují životní prostředí. 

A protože je při výrobě sádrokartonu spotřebováno hodně papíru, dbá Rigips na to, aby minimálně 90 % této suroviny pocházelo z recyklátu. Za posledních 22 let závod svou firemní environmentální politikou ušetřil 526 000 stromů. Intenzivně se už několik let také věnuje programu World Class Manufacturing.

Od roku 2007 je Rigips součástí nadnárodního koncernu Saint-Gobain, jedné z nejstarších firem na světě, která na světových trzích působí od roku 1665.  „Naším cílem je i v následujících letech usilovat o to, aby značka Rigips zůstala synonymem kvality, pokroku a inovací v oblasti suché vnitřní výstavby,“ uzavírá ředitel divize Rigips Nikola Hoffmann.

Více informací


Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., Rigips
logo Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., Rigips

Značka Rigips úspěšně působí na českém stavebním trhu přes 30 let. Za tu dobu se Rigips stal synonymem kvality, pokroku a inovací v oblasti suché vnitřní výstavby. Nabízí nejen dlouholetou praxí prověřený stavební materiál, ale také dokonalý konstrukční ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.