logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Mezibytové příčky Habito® H zajistí i odolnost proti násilnému vniknutí

Suchá výstavba má v bytových domech své místo, a to i v případě mezibytových stěn. Sádrokarton zbytečně nezatěžuje stropy, poskytne více užitné plochy a zajistí odolnost proti mechanickému poškození.

Nízká hmotnost konstrukce

Sádrokartonové desky jsou oproti cihlám nebo pórobetonu výrazně lehčí. Mezibytová příčka z desek Habito® H, splňující normové akustické parametry, je 7x lehčí než příčka z akustických cihel. Plošná hmotnost konstrukce je od cca 50 kg/m², což umožňuje postavit konstrukci i na málo únosném stropu. Přes svou lehkost však vykazuje vysokou odolnost. Desku není možné nevhodnou manipulací snadno prorazit nebo jinak porušit. Konstrukce zajišťují i dostatečnou odolnost proti násilnému vniknutí. Jednotlivé skladby jsou klasifikovány pro mechanickou odolnost RC2 nebo RC3 (dle ČSN EN 1627) , přičemž RC3 je odolnost odpovídající i zděným konstrukcím. Jejich požární odolnost dosahuje EI 60 až 90 minut.

Více užitné plochy

Další výhodou je malá šíře sádrokartonové konstrukce. Velmi dobré akustické vlastnosti vám zajistí např. mezibytová příčka Habito® H v tloušťce 170 mm. Jedná se o příčku s vloženým mezilehlým opláštěním, ve kterém lze, bez negativního vlivu na neprůzvučnost, vést běžné trubní či kabelové instalace. Výsledné prostory budované moderním sádrokartonem od Rigipsu jsou tak vždy prostornější než při výstavbě pomocí cihel nebo pórobetonu.

Rychlejší výstavba konstrukce

Díky suché výstavbě sádrokartonové konstrukce můžete ušetřit i čas strávený na stavbě. Vyhnete se technologickým přestávkám, které zpomalují realizaci stavby, což může mít zásadní vliv i na celkovou lhůtu výstavby projektu.

Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., Divize Rigips
logo Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., Divize Rigips

Značka Rigips úspěšně působí na českém stavebním trhu přes 30 let. Za tu dobu se Rigips stal synonymem kvality, pokroku a inovací v oblasti suché vnitřní výstavby. Nabízí nejen dlouholetou praxí prověřený stavební materiál, ale také dokonalý konstrukční ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.