logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Správná pokládka dlažby či obkladů vyžaduje odpovídající spárování

Když položíte dlažbu přichází na řadu ve většině případů obvykle ještě spárování. V takovém případě je potřeba vybírat spárovací hmotu podle účelu použití místnosti.

Reklama

Je totiž rozdíl, zda spárujete v kuchyni, v koupelně nebo na terase. Například v kuchyni je rozhodující, aby spárovačka odolala nečistotám, se kterými běžně přichází do styku. Naopak na terase zase potřebujete zejména schopnost odolat mrazu.

Sjednocení designu nebo vytvoření kontrastu

Na trhu dnes naštěstí existuje velký výběr spárovacích hmot, který je doplněn také o velký výběr barev a jejich odstínů včetně těch velmi netradičních. Spárovací hmoty je vždy potřeba volit citlivě k dlažbě či obkladům tak, aby ji dokonale doplnily. Nebo naopak zvolit vhodnou kontrastní barvu, díky které získáte design, který vás jen tak neomrzí. Nezapomeňte ale ani na:

  • Hygienické vlastnosti
  • Voděodolnost

Vzhled není vše

Nesprávnou volbou barvy spárovačky můžete celý dojem velmi pokazit, proto je vhodné si dát na výběru záležet. Nicméně ještě závažnější jsou problémy technického charakteru plynoucí z volby špatného druhu spárovačky. Třeba v kuchyni a v koupelně je potřeba abychom zamezili množícím se bakteriím a zde lze použít jak epoxidové, tak kvalitní cementové spárovačky. Mrazuvzdorná cementová spárovačka je také vhodná na terasy, ke je potřeba klást důraz na dostatečnou šířku spár kvůli tepelné roztažnosti.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.