logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Jaký interiérový nátěr na sanační omítku

Primalex SILIKÁTOVÁ FASÁDNÍ BARVA (FM6), nátěr na sanační omítku
Primalex SILIKÁTOVÁ FASÁDNÍ BARVA (FM6), nátěr na sanační omítku

Na sanační omítku by měl přijít pouze silikátový nátěr, např. Primalex SILIKÁTOVÁ FASÁDNÍ BARVA (FM6), která je vhodná i pro interiér.

Reklama

Otázka:
Dobrý den, prosím o radu, jaký nátěr mohu použít na sanační omítku v interiéru. Zda mohu použít primalex plus, nebo nějakou speciální barvu na sanační omítky.

"Na sanační omítku by měl přijít pouze silikátový nátěr", říká Karel Lupinski, aplikační technik a vysvětluje: "důvodem je princip funkce silikátu. Pojivem silikátové nátěrové hmoty je draselné vodní sklo, které se při zasychání pojí s křemíkem z podkladu, ve Vašem případě se sanační omítkou. Proběhne tak chemická reakce, při které se nátěr stane součástí podkladu. Tím je zaručená zvýšena odolnost proti vlhkosti (vzlínání vlhkosti ve zdivu atd.)."

Z produktů značky PRIMALEX se jedná, v kombinaci se Silikátovou penetrací, o Primalex SILIKÁTOVÁ FASÁDNÍ BARVA (FM6), i když je v názvu fasádní, lze ji použit i v interiéru.
Pozor, akrylátové barvy všeobecně (i typu Plus) na sanační omítku použít lze, ale pouze s odkazem na paropropustnost nátěrové hmoty. To se týká i některých konkurenčních, akrylátových produktů, které mají certifikát pro použití na sanační omítku, ale taktéž jen v souvislosti s prodyšností.

Primalex SILIKÁTOVÁ FASÁDNÍ BARVA je doporučena pro všechny typy minerálních i sanačních omítek exteriérů i interiérů obytných i komerčních prostor a podobných minerálních podkladů historických objektů. Lze ji použít také pro renovace starých minerálních nátěrů na pevných podkladech.
Při použití v exteriéru se vyznačuje také vysokou odolností proti nepříznivým vnějším povětrnostním vlivům (tj. i vůči kyselým dešťům).

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.