logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Primalex BETON EFEKT: Dokážete to i vy, jednoduše a bez zbytečně vysokých nákladů

Novinku značky Primalex ocení každý nadšenec industriálního minimalismu. Jedná se o nátěr s efektem přírodního surového betonu s jeho charakteristickou strukturou, která dodá interiéru industriální vzhled a dávku originality. Avšak nově s jednoduchou aplikací ve formě ready-to-use nátěru, kterou hravě zvládne i laik.

Reklama

beton efekt

Imitace betonu patří aktuálně mezi nejžádanější moderní povrchovou úpravu vyhledávanou nejen architekty a interiérovými designéry. Na spoustu z nás může interiér, který je inspirován starými továrními halami, působit nedokončeně. V tom ale spočívá hlavní myšlenka a kouzlo betonové stěrky.

Aplikace produktu Primalex BETON EFEKT je snadná a zvládne ji každý bez zbytečně vysokých nákladů. Barvu stačí po zakoupení pouze řádně promíchat. Odborníci v síti Dům barev jsou schopni barvu natónovat pomocí pigmentů až do 5 tisíc odstínů Doporučená maloobchodní cena je 2 026 – 2 060 Kč / 10 l dle vybraného odstínu. Obsah vystačí na 12-17 m2 podle zvoleného efektu.

Efekt hrubého industriálního betonu

Primalex BETON EFEKT aplikujte na připravenou stěnu pomocí benátského hladítka v silnější vrstvě. Hladítkem vytahujte do hrubší struktury. Poté lehce stáhněte a uhlaďte hrubou plochu opět hladítkem. Vznikne tak celistvá plocha s jemnými krátery.

Efekt taženého pohledového betonu

Primalex BETON EFEKT nanášejte na připravenou stěnu rovnoměrně a v tenké vrstvě. Poté lehce stahujte v různých směrech do oblouků. Tímto jednoduše docílíte přirozené betonové struktury. Aplikaci a stahování provádějte postupně tak, aby na sebe plochy vzájemně navazovaly a barva nestačila zaschnout.

Efekt kvádrového reliéfního zdiva

V případě aplikace pouze jedné vrstvy doporučujeme nejprve Primalex akrylátový omítkový základ, aby nedošlo k prodření materiálu na původní nátěr. K aplikaci použijte opět benátské hladítko a Primalex BETON EFEKT nanášejte rovnoměrně v silnější vrstvě. Pomocí plochého šroubováku nebo slabé špachtle vytlačujte spáry do lehce zavadlé barvy.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.