logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Podlahové prvky fermacell ve dvou patrech rekonstruovaného nádražního hotelu v Pardubicích

Památkově chráněná budova u pardubického nádraží se 60 let po svém dokončení dočkala oprav. První etapa vnitřních oprav začala na podzim 2018 a potrvá do ledna 2019. Na podlahách se na ploše 600 m² uplatnily podlahové prvky fermacell.

Staniční budova v Pardubicích od architektů Karla Řepy a Karla Kalvody je jednou z nejvýznamnějších staveb poválečného funkcionalismu. Veřejnosti začala budova sloužit v roce 1958 a navržena byla s prostornou odbavovací halou, hotelem, restaurací, stánky a podzemním kinem. Stavbu tvoří nízká horizontála odjezdové haly a vyšší vertikální část hotelu.

Nádražní budova patří ŠŽDC a podle slov jejího generálního ředitele Jiřího Svobody byla zejména výšková budova s hotelem Sirius v katastrofálním stavu. Opravy celého komplexu si vyžádají stovky milionů korun, a přestože jsou potřebné, probíhají postupně a po etapách. Začátkem je rekonstrukce výškové budovy, do které se po skončení oprav nastěhují pracovníci SŽDC. Rekonstrukce probíhá v koordinaci s majitelem autorských práv budovy, architektem Miroslavem Řepou, který je synem architekta Karla Řepy.

Autorem projektu rekonstrukce je projekční, inženýrská a konzultační společnost Prodin a.s. z Pardubic. Generálním dodavatelem prací je společnost Chládek & Tintěra, Pardubice a.s., který je součástí českého holdingu enteria a.s. Podlahové prvky fermacell dodávaly stavebniny WOODCOTE CZ, a.s., Hradec Králové, podlahu pak realizoval Martin Kryštof z Jablonce nad Nisou. V obou patrech pracoval s podlahovým prvkem fermacell 2E22, který byl položen po předchozím vyrovnání podkladu suchým podsypem, XPS deskami a dřevovláknitou deskou.

Na podlahách dvou pater památkově chráněné výškové budovy u pardubického nádraží se na ploše 600 m² uplatnily podlahové prvky fermacell.
Na podlahách dvou pater památkově chráněné výškové budovy u pardubického nádraží se na ploše 600 m² uplatnily podlahové prvky fermacell.

Fermacell, James Hardie Europe GmbH, o.s.
logo Fermacell, James Hardie Europe GmbH, o.s.

Fermacell - systémy suché výstavby. Výroba a prodej sádrovláknitých desek fermacell®, cementovláknitých desek POWERPANEL a fasádních obkladů Hardie®. Produkty jsou určeny pro dřevostavby, nízkoenergetické a modulární domy a rekonstrukce. ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.