logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Odolné rohy s páskou NO-COAT®

Vnitřní kouty, vnější rohy, stejně jako jiná místa, kde dochází k napojení na jiné povrchy, je třeba náležitě ošetřit, aby byla zajištěna ochrana před popraskáním povrchu, a zároveň aby byly chráněny před mechanickým poškozením.

Odolné rohy s páskou NO-COAT<sup>®</sup>
Odolné rohy s páskou NO-COAT®

Společnost RIGIPS nabízí celosvětově prověřený systém na ochranu koutů, hran a rohů v suché výstavbě – pásku NO-COAT®. V porovnání s běžným hliníkovým profilem vyniká páska NO-COAT® extrémní pevností a odolností vůči nárazu. Nespornou výhodou je také minimální spotřeba tmelu potřebného k aplikaci a výrazně rychlejší montáž.

Jak pásku aplikovat?

  1. Nejprve zkrátíme pásku na danou délku a vytvarujeme do požadovaného úhlu.
  2. Pásku aplikujeme do tenké vrstvy tmelu. Můžeme použít například sádrový tmel RIFINO TOP či pastový tmel ProMix Mega.
  3. Na rovný podklad sádrokartonové konstrukce naneseme tenkou vrstvu tmelu, kterou pečlivě rozetřeme. Tmel lze také nanést přímo na vytvarovanou pásku pomocí speciálního zásobníku.
  4. Pásku usadíme, pečlivě domáčkneme a odstraníme přebytečný tmel buď pomocí špachtle či speciálních válečků. Vzhledem k vysoké flexibilitě je páska NO-COAT® použitelná i na rohy nebo kouty jiného než pravého úhlu, přičemž postup aplikace pásky je shodný.
  5. Po zaschnutí základního tmelení provedeme finální přetmelení.

Z jakých vrstev se páska skládá?

Vysokou odolnost proti mechanickému poškození zajišťuje zkosené kopolymerové jádro. Jeho flexibilita zároveň umožňuje použití pásky v neobvyklých úhlech a zajišťující dokonalé napojení na okolní povrch. Spojovací papírová vrstva pak slouží k dokonalému přechodu na sádrokartonový povrch.


Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., Rigips
logo Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., Rigips

Značka Rigips úspěšně působí na českém stavebním trhu přes 30 let. Za tu dobu se Rigips stal synonymem kvality, pokroku a inovací v oblasti suché vnitřní výstavby. Nabízí nejen dlouholetou praxí prověřený stavební materiál, ale také dokonalý konstrukční ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.