logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Unikátní novinka Rigips- lišta pro ochranu vnějších rohů

Vodou aktivovaná samolepicí lišta AquaBead pro ochranu vnějších rohů v interiéru zajistí dokonale pevné, nárazu odolné a hladké rohy a hrany sádrokartonu.

Unikátní technologie lišty AquaBead činí ochranu hran sádrokartonových konstrukcí STABILNÍ, BEZPEČNOU a velmi EFEKTIVNÍ.
Lišta AquaBead se skládá ze speciálního plastu, vysokopevnostního papíru a lepidla na bázi škrobu.

  • Stabilní - Lišty AquaBead jsou vysoce odolné proti poškození například nárazem či úderem. Tyto lišty jsou nesrovnatelně pevnější v porovnání s běžnými hliníkovými lištami.
  • Bezpečná - Lišta AquaBead nemá žádné ostré hrany, a to ani po zkrácení na požadovanou délku.
  • Efektivní - K osazení rohu lištou AquaBead není potřeba žádného tmelu. Lepidlo, kterým je lišta opatřena už z výroby, se aktivuje obyčejnou čistou vodou. A díky vysoké přilnavosti lišty k sádrokartonu drží na rohu jako přibitá bez jakéhokoli připevňovacího prostředku.

Lištu AquaBead zkrátíme na potřebnou délku nůžkami na plech. Pro navlhčení lišty nepoužívejte houbu, hadr ani štětec, hrozí smytí lepidla. Navlhčujeme čistou vodou z rozprašovače. Po cca 20 sekundách dojde k aktivaci lepidla, lištu přitlačíme k hraně rukou nebo aplikačními válečky. Po cca 30 min. přetmelíme roh běžným sádrovým spárovacím tmelem (např. tmelem Super, Vario nebo Rifino Top), po zaschnutí ev. přebrousíme.


Lišta AquaBead pro dokonale pevné a nárazu odolné rohy



TIP:
Výraznou úsporu času při aplikaci lišty AquaBead na rohy konstrukcí přinese tzv. aplikátor pro vnější hrany 90°. Tyto aplikační válečky pomohou udržet stálý a rovnoměrný tlak na lištu při jejím upevnění na hranu. Tyčový nástavec navíc umožní dostat se jednoduše i ke vzdálenějším rohům. Práce s aplikátorem pro vnější hrany 90° vám půjde rychleji od ruky a výsledný roh bude ještě krásnější.


Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., Divize Rigips
logo Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., Divize Rigips

Značka Rigips úspěšně působí na českém stavebním trhu přes 30 let. Za tu dobu se Rigips stal synonymem kvality, pokroku a inovací v oblasti suché vnitřní výstavby. Nabízí nejen dlouholetou praxí prověřený stavební materiál, ale také dokonalý konstrukční ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.