logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Produkty GUMEX pomáhají zajišťovat bezpečnost na železnici

GUMEX se společně s výrobci železničních vozů a lokomotiv soustřeďuje především na požární bezpečnost a dodává široký sortiment samozhášivých profilů, těsnění, hadic a podlahovin.

Kolejová doprava je poměrně složitý a náročný obor zejména z pohledu splnění certifikace. Bez dodržení předepsaných parametrů nelze do tohoto segmentu dodávat. Nejfrekventovanější produkty GUMEXU jsou spjaty s normou EN 45 545, kde jsou definovány požadavky protipožární ochrany materiálů a součástí drážních vozidel. Jde o výrobky, které splňují parametry jako jsou samozhášivost, snížení vlastností hořlavosti a třídy reakce na oheň.

Jedná se o samozhášivé pryžové profily s kovovou výztuhou (tzv. U-Pireli), samozhášivé pryžové profily do oken i profily z mikroporézní pryže, který GUMEX dodává ve čtyřech různých tvrdostech, což je u porézních profilů zcela ojedinělé.

GUMEX spolupracuje hlavně s tuzemskými výrobci, díky nimž se pak dostávají do celého světa jako součásti např. brzdových systémů, elektrorozvodných skříní, těsnění do skel nebo dveří.

„Výrobce kolejové techniky považujeme za velmi stabilní strojírenské firmy s rozsáhlým know-how. Právě pro firmy, které mají vlastní vývoj a velmi vysoké certifikační i dodavatelské standardy, je spolupráce s GUMEXEM nejpřínosnější. Náš odborný personál ve spolupráci se specialisty výrobce dokáže najít řešení, která jsou nejen funkčně, ale i ekonomicky výhodná,“ vysvětluje Radim Vajčner, obchodní ředitel společnosti GUMEX, a dodává: „Průměrné stáří například hnacích vozidel je letos 34 let. Do konce desetiletí by mělo klesnout o devět let. Pro nás to znamená jak příležitost, tak povinnost neustále zlepšovat naše produkty a služby.“

Více informací


GUMEX, spol. s r.o.
logo GUMEX, spol. s r.o.

Firma GUMEX, spol. s r.o. je rodinná firma založená roku 1994 v České republice. Od roku 2022 je jednou z firem holdingu GUMEX CENTRAL. Od roku 2006 působí dceřiná společnost GUMEX SK, spol. s r.o. také na Slovensku. Firma poskytuje své služby ve ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.