logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Venkovní rolety do pergoly? Určitě ano!

Dnešním tématem je stínění pergoly. Pergola je v létě nezastupitelná, stává se centrem rodinného života mimo dům. Ruku na srdce, ne vždy je počasí ideální. Často fouká vítr, nebo intenzivně svítí slunce. Venkovní roleta do pergoly může prostor částečně nebo úplně uzavřít a uchránit před vnějšími vlivy.

V takovém případě nabídne velmi útulné posezení pro setkávání s rodinou a přáteli. V zimě ji můžete uzavřít úplně a získáte tím úložný prostor pro zahradní techniku, nábytek a vůbec na cokoliv pomyslíte.

Hlavně proti větru, slunci, dešti i komplikace pro zloděje

Pergola bývá většinou umístěna přímo u domu, tedy rozšiřuje obývací prostory. Při náhlé změně počasí jistě uvítáte možnost si prostor z jedné nebo více stran uzavřít a díky tomu nerušeně pokračovat v příjemném večeru. Počasí vás nevyžene a mohou rodinná setkání podstatně prodloužit.

Poměrně často stává, že je pergola postavená tak, že jí svírají dvě zdi, a pak po zavření dvou zbývajících vznikne úplně uzavřený prostor. Ten můžete využít pro uskladnění venkovního nábytku v zimních měsících. Po zatažení rolet vznikne bezpečný prostor, který odolá nejen povětrnostním vlivům, ale i zlodějům.

Dřeva se nemusíte bát

Mnozí zákaznící se obávají toho, že jejich pergoly postavené ze dřeva nejsou pro instalaci venkovních rolet vhodné. Obávají se, že by se dřevo mohlo časem kroutit a praskat. Kladou si otázku, zda budou pevné hliníkové rolety na této konstrukci držet.

Pokud to napadlo také vás, můžete zůstat v klidu. U našich realizací jsme se s problémem u venkovních rolet vlivem „pracující dřevěné konstrukce“ ještě nesetkali. Spíše se musí řešit případy, kdy při stavbě pergoly nebyly dodrženy pravé úhly. Vzhledem k tomu, že roletu je třeba montovat do roviny, je potřeba na místě improvizovat a někdy dřevěnou konstrukci „poopravit“.

Jaká venkovní roleta na pergolu se používá

Pro zastínění se nejčastěji používají venkovní rolety do pergoly pro dodatečnou montáž Finalm, jejichž schránka je viditelná. Je-li potřeba udržet oblou lini venkovní schránky při použití kulatého profilu dřeva, zákazníkům pak doporučujeme venkovní rolety s pohledovou schránkou Modalm nebo Rotalm. Ovládání se řeší ručně popruhem či šňůrou, anebo elektricky pomocí motoru ovládaného dálkovým ovladačem. Na rozdíl od okenních venkovních rolet se používají trochu větší lamely, protože je třeba, aby dobře odolávaly větru.

Více informací


Almma
logo Almma

Díky dlouhodobým zkušenostem v oboru stínicí techniky a garážových vrat jsme si vytvořili spolehlivou a stálou síť renomovaných dodavatelů. Můžeme se dokonce pochlubit spoluprací s evropskou špičkou na trhu, německou společností heroal. Těší nás, že stále ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.