logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Revoluční způsob vytápění oknem

Doslova horkou novinku představila společnost DAFE-PLAST v podobě „topného skla“, kterým rozšiřuje sortiment skel do zimních zahrad, altánů, ateliérů, fasádních systémů a designových objektů.

Reklama

Elektricky vyhřívané infratopné sklo ThermoGlass® integruje topný systém přímo do zasklených ploch budovy a lze jej používat jako hlavní topný systém nebo jako doplňkový zdroj tepla.

Topné sklo je zdrojem komfortního sálavého tepla podobně jako kachlová kamna. Současně zabraňuje kondenzaci vodních par a mlžení skla. V zimních měsících navíc infratopné sklo ThermoGlass® účinně eliminuje nežádoucí efekt "studené plochy" a odstraňuje tak pocit chladu v jeho blízkosti. Velkou výhodou je rychlé dosažení topného komfortu (100 % během 10 minut). Topné sklo se připojuje ke standardní elektrické síti 230 V a intenzitu tepla v místnosti si uživatel volí pomocí prostorového termostatu. Povrchová teplota skla může být mezi 25 až 60 °C.

Jak to funguje? Na vnitřní stranu interiérového skla je osvědčeným způsobem nanesena dokonale průhledná kovová nanovrstva, která je vodivá. Patentovanou technologií ThermoGlass® se tato vrstva upraví laserem tak, aby bylo možno regulovat tok elektrického proudu a nastavit přesně požadovaný příkon a teplotu infratopného skla. Sklo je kalené, aby nedošlo v případě rozbití k tvorbě nebezpečných, ostrých nebo velkých střepů. Topná skla lze vyrobit od velikosti 300 x 400 až po 2000 x 3000 mm. DAFE-PLAST je nyní nabízí u všech hliníkových profilů a také v plastovém profilu PROGRESS.

Podzimní novinka cílí nejen tam, kde je požadován vysoký uživatelský komfort, ale je vhodná do objektů, ve kterých převažuje sklo anebo není žádoucí či technicky možné mít v objektu klasický topný systém.

Více na www.dafe.cz nebo přímo v showroomu firmy.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.