logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Rodinný dům nedaleko Osla

Zimní zahrada Schüco s technologií SageGlass® tepelně izoluje, stíní, ale zároveň neomezuje impozantní výhledy.

Reklama

Zimní zahrada, kterou lze využívat po celý rok, taková byla představa majitelů rodinného domu nedaleko Osla. Dokonalou rovnováhu mezi dostatečnou tepelnou izolací, stíněním, odolností proti větru a zároveň neomezenými výhledy vytvořily systémy zimních zahrad Schüco osazené elektrochromickým dynamickým sklem SageGlass®, které lze dle potřeby naprosto tiše a elektronicky ztmavit či zesvětlit. Výsledkem je transparentní obytný prostor, který bez ohledu na povětrnostní podmínky poskytuje stínění i ochranu před oslněním a horkem.

Rezidenční oblast Fürstlia na poloostrově Snarøya západně od Osla nabízí pro zimní zahradu ideální podmínky. Impozantní výhledy na zalesněné ostrůvky a říční břehy korunované západem slunce nad zátokou Oslofjord inspirují klienty k rozšíření jejich domovů o transparentní obývací prostor, který lze využívat po celý rok.

Venkovní sluneční clony omezují výhled a taky nemusejí vydržet nápor sněhu či větru...

Přestože se okolí Osla nachází ve stejné zeměpisné šířce jako Aljaška, díky Golfskému proudu zde panuje mírnější klima. I tak se ale průměrné teploty vyšplhají do dvouciferných hodnot pouze od května do září a extrémní teploty nad i pod bodem mrazu mohou udeřit kdykoli během roku. Maximálně 10 dní srážek měsíčně pak zaručuje velké množství slunečního svitu po celý rok. Zároveň je zde díky poloze na pobřeží poměrně větrno.

Schüco s technologií SageGlass® reguluje přívod denního světla, slunečního tepla a stínění, a to za jakýchkoli povětrnostních podmínek, přitom neomezuje výhledy

Klienty z rezidenční oblasti Fürstlia nakonec přesvědčily výhody samozabarvovacích panelů z funkčního skla, které se skvěle hodily pro pultovou střechu zimní zahrady přistavené k jejich domu. Ve spolupráci s firmou Saint-Gobain nabízí společnost Schüco sortiment skleněných výplní SageGlass® s elektrochromickou vrstvou pro vybrané dveřní, okenní a fasádní systémy.

Informace o projektu

  • Název projektu: Zimní zahrada v soukromém domě, Oslo, Norsko
  • Projekt, výroba/instalace: Glassteam AS, Sellebakk, Norsko
  • Dokončení: prosinec 2015
  • Výrobky Schüco použité v objektu:
    Schüco CMC 50 – systém pro zimní zahrady se skleněnými panely SageGlass® v modré barvě na pultové střeše
    Schüco AWS 75.SI – okenní systémy
  • Speciální prvky: Panely z trojitého izolačního skla s termoizolační vrstvou, zabudovaným laminovaným bezpečnostním sklem vyrobeným z 2 x TSG, s distančními rámečky typu Warm Edge a kryptonovou výplní; tři skleněné panely s elektrochromickou technologií SageGlass® v modré barvě ve stropní části.
    Dvě zdola výklopná křídla Schüco AWS 75.SI zabudovaná po stranách pro manuální ventilaci.
 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.