logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Jak se vyhnout tepelným mostům?

Pokud neodborně zasahujete do zateplené fasády domu, musíte počítat s nepříjemnými následky. Co všechno mohou způsobit tepelné mosty?

Jak se vyhnout tepelným mostům?

Tepelný most je místo, kde konstrukcí domu uniká více tepla než v ostatních místech tepelné obálky objektu. Typická jsou například napojení dvou různých konstrukcí (otvorové výplně – okna, dveře) nebo také změny v geometrii konstrukce (např. rohy). Kapitolou samou pro sebe jsou pak prvky, které procházejí vrstvou tepelné izolace (např. kotvení pergol). Jakýkoliv prostup vrstvou tepelné izolace totiž ve výsledku snižuje její efekt. Zvláště pokud se jedná o materiál velmi vodivý. Taková konstrukce může fungovat i jako chladič,“ popisuje tepelné mosty odborník na stavební prvky k přerušení tepelných mostů, pan Jiří Heger.

Celý rozhovor o tom, jak se vyhnout tepelným mostům, které mohou způsobit i tvorbu vlhkostních map a plísní, si můžete přečíst na našem blogu Sun System.


SUNSYSTEM, s.r.o.
logo SUNSYSTEM, s.r.o.

Společnost SUN SYSTEM je na trhu už přes 20 let, specializuje se na vše kolem stínící techniky pro interiéry (žaluzie, rolety, japonské posuvné stěny a další) i exteriéry (markýzy, pergoly) a poskytuje klientům nadstandardní záruky a plný servis.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.