logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Deceuninck je jediný výrobce PVC dveřních profilů v bezpečnostní třídě RC3

Vchodové dveře s profily Eforte prošly náročným testováním a jsou nyní jedinými PVC dveřmi na našem trhu, které splňují podmínky bezpečnostní třídy RC3 jako celý výrobek.

Reklama

Inoutic/Deceuninck je jediný výrobce PVC dveřních profilů v bezpečnostní třídě RC3

Posuzováním bezpečnosti oken a dveří se zabývá hned několik norem. Jedna z nich (ČSN EN 1627) stanovuje třídy bezpečnosti podle odolnosti proti vloupání. Zkouška pro třídu RC3 už předpokládá, že jde o zkušeného zloděje, který má k dispozici nejen svou fyzickou sílu a drobné nářadí, ale také 70 cm dlouhé páčidlo nebo ruční vrtačku.

Podle policejních statistik je 51 % vloupání do obydlí vedeno dveřmi. Právě zde je tedy dobré kvalitními dveřmi lupiče maximálně zdržet, případně ho úplně odradit. Zásadní přitom je, zda deklarovanou třídu bezpečnosti splňuje celý výrobek (okno/dveře), a ne jen některý z prvků (profil, sklo, kování), který pak lupič dokáže obejít. Testované vchodové dveře s profily Eforte splňují bezpečnostní třídu RC3 právě jako celý výrobek.

I pouhou výměnu oken či dveří bychom měli konzultovat s projektantem. Je-li totiž v projektu jasně stanoveno, jakou bezpečnostní třídu mají otvorové výplně splňovat, je pak pro dodavatele mnohem snazší patřičný výrobek doporučit,“ radí Petr Sýs, technický a produktový manažer společnosti Deceuninck spol. s r. o.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.