logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

VIDEO: Ochrana připojovací spáry oken s páskami pro clima

Při instalaci nových oken u rekonstrukcí či novostaveb se často zapomíná na ochranu připojovací spáry a tepelného izolantu v této spáře. Podívejte se na videoreportáž, ve které bylo použito několik druhů okenních pásek vzhledem k typu montáže a typu oken.




Chybějící ochrana nezabraňuje degradaci izolace a okna, a to může způsobit následné promrzání, kondenzaci vzdušné vlhkosti a eventuálně tvorbu plísní.

Pro ochranu připojovací spáry se používají různé typy okenních pásek. Nejčastěji jsou to interiérové, parobrzdné pásky, které chrání připojovací spáru před průnikem vlhkosti a dále exteriérové větrotěsné pásky, které chrání před průnikem deště, větru a přitom dýchají. U konkrétní realizace domu v pasivním standardu s okny a dveřmi Slavona, ukázané v tomto videu, bylo použito několik druhů okenních pásek vzhledem k typu montáže a oken.

Okenní pásky pro clima CONTEGA patří ke špičce na trhu a aplikovat se dají již od -10 stupňů Celsia. Přesný typ (s lepicími pruhy, celoplošně lepicí, komprimační) se vždy určuje dle typu použití a systémově je doplněn o další produkty, jako jsou penetrace a tmely.

Více informací na www.pro-clima.cz.

Okenní pásky pro clima CONTEGA ciur cihla
Vzduchotěsné řešení osazení okna ve zděné konstrukci s pomocí vnitřní a vnější pásky pro clima CONTEGA a černou podparapetní páskou pro clima EXTOSEAL.
Okenní pásky pro clima CONTEGA ciur dřevo
Vzduchotěsné řešení osazení okna v dřevostavbě s pomocí vnitřní a vnější pásky pro clima CONTEGA a černou podparapetní páskou pro clima EXTOSEAL. Páska pro clima TESCON VANA v modré barvě je určena pro zajištění vnitřní vzduchotěsné vrstvy.


CIUR a.s.
logo CIUR a.s.

CIUR a.s. je firmou, která patří v oblasti výroby kvalitních celulózových vláken z recyklovaného papíru mezi evropskou a světovou špičku. Ve výrobním závodě v Brandýse nad Labem zpracovává 30 tisíc tun druhotných surovin ročně.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.