logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Stop zamlženým oknům s antikondenzačním sklem ClimaGuard® Dry

Inovativní tepelně izolační sklo Guardian ClimaGuard® Dry s vrstvou zamezující srážení způsobuje, že teplo zůstane v místnosti a ke kondenzaci tak nedochází ani na vnějším povrchu skla, proto je vhodné i na střešní okna.

Reklama

Komu z nás by nevadila zamlžená okna, a to zejména po ránu, když na sklech kondenzují vodní páry? Tento jev vzniká často paradoxně v důsledku neustále se zlepšujících vlastností moderních tepelně izolačních skel. Řešením je použití antikondenzačních okenních skel, např. ClimaGuard® Dry, která nabízí společnost Guardian.

Kondenzace je fyzikální jev spočívající ve srážení vodních par. Dochází k němu, když teplota skla je nižší než teplota okolí. Jinak řečeno, když dojde ke kontaktu teplého a vlhkého vzduchu s chladným povrchem skla, na povrchu vzniknou kapky vody. Tento jev, známý také v podobě rosy, vzniká obvykle ráno v oblastech s vysokou vlhkostí vzduchu. V případě skel se kondenzace často vyskytuje na střešních oknech, protože vodorovné sklo se rychleji ochlazuje.

Technologie ve službách estetiky a ekonomie

Jak účinně předcházet vzniku kondenzace na střešních oknech? Zdálo by se, že stačí použít okna s vyšším koeficientem prostupu tepla U. V takovém případě uniká z interiéru tolik tepla, že stačí ohřát i vnější sklo izolačního dvojskla popř. trojskla a ke kondenzaci par nedochází. Toto řešení ale kýžený výsledek nepřináší: horší tepelná izolace znamená větší náklady na topení a má negativní vliv na životní prostředí. Proto je nutné použít technologicky pokročilejší materiály.

Jedním z takových produktů je sklo Guardian ClimaGuard® Dry. Inovativní tepelně izolační sklo s vrstvou zamezující srážení způsobuje, že teplo zůstane v místnosti a ke kondenzaci tak nedochází ani na vnějším povrchu skla, proto je vhodné i na střešní okna. Sklo ClimaGuard® Dry lze používat v oknech s dvojskly i trojskly s nízkoemisivními a protislunečními vrstvami. Pro dosažení konečného efektu musí být sklo CliamGuard Dry kalené.

Kondenzace na vnějším skle
Kondenzace na vnějším skle


TECHNICKÁ KARTA

řešení proti kondenzaci vlhkosti na oknech ClimaGuard Dry
Výsledek použití ClimaGuard Dry: porovnejte levou a pravou část okna bez žaluzií
 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.