logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

SunGuard SNX 60/28 - energeticky úsporné sklo se skvělou světelnou propustností

SunGuard® SNX 60/28 je energeticky úsporné sklo s nízkou odrazivostí a neutrálním vzhledem, které se vyznačuje světelnou prostupností dosahující 60 % a zajišťuje tak optimální využití přirozeného denního světla.

Reklama

Solární faktor o hodnotě 28 % minimalizuje solární tepelné zisky a vytváří komfortnější vnitřní prostředí. Díky tomu je možné trvale udržet nízké náklady na energii k chlazení. Koeficient U činí 1,0 W/m2K a při použití tohoto skla ve standardním dvojskle zajišťuje nejvyšší úroveň tepelné izolace. Další výhody skla SunGuard SNX 60/28:
  • Výrobek pro udržitelné stavění s minimální uhlíkovou stopou
  • Standardně dodáváno na velmi čirém skle Guardian Float ExtraClear®
  • Nadstandardně estetické
  • Nejlepší volba pro plně prosklené fasády
  • Dostupné také jako vrstvené sklo pro bezpečnostní nebo akustická řešení
  • Dále k dispozici verze HT, určená k tepelnému zpracování, např. tepelnému předepnutí nebo ohýbání, přičmž je zajištěn jednotný vzhled a soulad parametrů

V ČR již bylo sklo použito například pro stavbu budovy pražského administrativního centra City Green Court.

Při výběru vhodného skla doporučuje Guardian využít konfigurátor, který vyvinul jeho evropský technický tým.
Umožňuje vypočítat světelné a energetické parametry libovolného jednoduchého skla nebo kombinace různých typů skel a tloušťek u dvojitých a trojitých izolačních skel. Výsledkem je podrobný přehled parametrů zasklení v souladu s normami EN 410 a EN 673. Stránky jsou vytvořeny v souborovém formátu PDF pro snadnou distribuci a archivaci.
Metodu výpočtu ověřila organizace KIWA, veškerá data použitá pro výpočet byla převzata z hodnot naměřených autorizovanými nezávislými zkušebnami; to znamená, že je možné se na tato data spolehnout při projektování budovy a systémů řízení vnitřního prostředí.
 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.