logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Projekt U Pernikářky - energeticky pasivní viladům od JRD®

Viladům má mimo jiné adstandardní zateplení obvodových stěn i automaticky řízené větrání s rekuperací, hromadnou garáž přístupnou z úrovně ulice autovýtahem, společné prostory s atraktivním designem či saunu s relaxační zónou.

Reklama

Projekt U Pernikářky 7 tvoří celkem 10 slunných, jižně orientovaných bytů v energeticky pasivním viladomě s podzemním parkováním. Architektonicky výrazná novostavba je citlivě zasazena do vilové čtvrti Hřebenka (Praha 5) a nabízí klidné, komfortní bydlení uprostřed zeleně. Vyšší patra viladomu nabízejí působivé výhledy do údolí Motolského potoka nebo na panorama Cibulky a Košířů.

Technické zajímavosti:
zdravé vnitřní prostředí, okna s izolačními trojskly, nadstandardní zateplení obvodových stěn i automaticky řízené větrání s rekuperací tepla. Nechybějí společné prostory s atraktivním designem, výtah či sauna s relaxační zónou, vyhrazená pouze pro rezidenty.
Fasády hlavní hmoty domu jsou navrženy z elegantní světlé broušené omítky s mírně zapuštěnými pásy tmavého obkladu a francouzských oken. Fasády nejnižšího podlaží obrácené do zahrady, nejvyššího ustupujícího podlaží a vstupní části jsou pokryty velkoplošným deskovým obkladem barvy oxidované mědi. Do meziokenních panelů jižní fasády je umístěn tmavý skleněný obklad. Uliční oplocení je navrženo ze svislých ocelových profilů na podezdívce z pohledového betonu.
Byty jsou provozně odděleny – zónovány na „společenskou“ (vstupní hala, zázemí, kuchyň a obytný prostor) a „soukromou“ část (ložnice, šatny, koupelny, pracovna). V nejnižším obytném podlaží jsou navrženy dva byty se zahradou. Její součástí jsou i uzavřené prostory pro skladování zahradního nábytku a sportovního náčiní.
V podzemním podlaží domu se nachází hromadná garáž přístupná z úrovně ulice autovýtahem.


Autorem původního architektonického konceptu domu je ateliér KAAMA, autorem redesignu a současného projektu je architektonická kancelář Podlipný Sladký architekti.
Samotný pozemek, svažující se jižním směrem, je umístěný mezi stávajícím parkem se vzrostlými stromy a sousední činžovní dvojvilou.
Byty v přízemí se otevírají do privátních zahrad s promyšlenou architektonickou tváří. Viladům U Pernikářky 7 je tvořen elegantními energeticky pasivními byty o dispozicích 3+kk až 5+kk a plochách interiérů 88 až 199 m2, které jsou v objektu rozděleny vždy po dvou na podlaží.Nejnáročnější klienty by mohly zaujmout dva exkluzivní penthousy s prostornými terasami.



 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.