logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Osvědčené termokamery testo pro kontrolu elektrických zařízení

Instalační firmy, revizní technici, elektrikáři, nebo pracovníci elektroúdržby potřebují dnes ke své každodenní práci rychlý nástroj pro nalezení přechodových odporů v elektrickém rozvaděči. Tato rychlá kontrola může být provedena během několika vteřin s pomocí termokamery, která nalezne jakékoliv zvýšení povrchové teploty. Funkce vyhledání nejteplejšího bodu na displeji termokamery nalezne elektrickou svorku s nejvyšší teplotou, označí přesné místo a uvede teplotu spoje.


Rozlišení termogramů z nových termokamer testo 865 a testo 868 je zvýšeno na 320x240 pixelů. Zvýšení rozlišení umožňuje patentovaná funkce SuperResolution. Detektor termokamer testo 865 a testo 868 má rozlišení 160x120 pixelů. Termokamera zaznamená v krátkém sledu více snímků z různých úhlů, díky třesu ruky uživatele. Z této sekvence se pak složí snímek s rozlišením termogramu 320x240 pixelů. Další dva modely nových termokamer pak mají detektor 240x180 pixelů u modelu testo 871 a 320x240 pixelů u modelu testo 872, při zapnuté fuknkci SuperResolution je to pak rozlišení termogramu vynikajících 480x360 pixelů respektive 640x480 pixelů u testo 872.

Termokamery umožňují sledovat rozložení teplot na elektrickém rozvaděči zcela bezkontaktně a nedestruktivně. Díky tomu je možné kontrolovat, zda nedochází na elektrickém rozvaděči k nadměrnému zahřátí vlivem přechodového odporu. Veškerá kontrola probíhá velice rychle a pod napětím. Na vpravo uvedeném termogramu je teplota spoje vyšší než 190 °C.




Chytrá a propojená práce - testo Thermography App

S bezplatnou aplikací testo Thermography App pro iOS a Android se dají rychle vytvářet kompaktní zprávy, online je ukládat a odesílat e-mailem. Kromě toho App nabízí užitečné nástroje pro rychlou analýzu na místě měření - třeba pro doplnění dalších měřicích bodů, pro zjištění průběhu teplot v přímce nebo pro přidání komentářů k termosnímku. Rovněž je velmi praktické: pomocí App přetáhnete termosnímky live do Vašeho chytrého telefonu / tabletu a můžete jej používat jako druhý displej - například pro své zákazníky.

IRSoft – profesionální vyhodnocovací software

V tomto softwaru je možné otevřít více termografických snímků najednou a analyzovat je paralelně i navzájem. Všechny analýzy jsou v termogramech viditelné na první pohled a vzájemně srovnatelné. Nastavené změny termogramů mohou být snadno kopírovány na všechny otevřené termogramy pomocí kliknutí myši. Termogramy a reálné snímky jsou zobrazeny na obrazovce již během analýzy a automaticky jsou převzaty do termografické zprávy. Asistent tvorby zprávy vede uživatele krok za krokem k vytvoření jasné a srozumitelné zprávy. Jsou k dispozici různé šablony jak pro krátké zprávy, tak pro úplnou dokumentaci. Šablony obsahují veškeré relevantní informace o místě měření, úkolu měření a výsledcích měření. Kromě toho může uživatel využít vlastní šablonu, kterou si může vytvořit pomocí Designéru zprávy.

Více informací o termokamerách testo najdete na:
www.testo.cz
www.termokamery-testo.cz







TESTO, s. r. o.
logo TESTO, s. r. o.

Digitální měřicí přístroje: teploměry, vlhkoměry, měřiče proudění; přístroje pro zaregulování vzduchotechniky; systémy pro validaci čistých prostorů, měření turbulencí, kvality ovzduší, hlukoměry, luxmetry, analyzátory kouřových plynů; detektory, ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.