logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Vzdělávací centrum společnosti Denso v Maďarsku vybavil laboratorní technikou český Diametral

Japonská společnost Denso otevřela v maďarském Székesfehérváru koncem října nové školící centrum o velikosti 4 000m2 s 11 učebnami pro stávající i budoucí zaměstnance. Laboratorní vybavení v hodnotě přes 960 000 korun dodala česká společnost Diametral a.s.

Reklama


Japonská společnost Denso, která má v maďarském Székesfehérváru svou největší evropskou továrnu, otevřela koncem října nové školící centrum. Ve dvou patrech o celkové ploše 4.000 m2 je kromě dalších prostor také 11 učeben. Ty jsou využívány buď stávajícími zaměstnanci, nebo středoškolskými studenty technických oborů, které tak Denso připravuje na budoucí kariéru. Laboratorní vybavení v hodnotě více než 960.000 korun do učeben dodala česká společnost Diametral a.s.

V první fázi projektu instaloval Diametral do učeben 8 laboratorních pracovišť typu VarioLab+. V nástavbě každého laboratorního stolu jsou následující přístroje: jisticí a bezpečnostní modul, propojovací svorky, čítač a generátor, dvojitý stejnosměrný laboratorní zdroj a napájecí zásuvky pro další přístroje.

Statutární ředitel společnosti Diametral a.s. Vít Majtás k projektu říká: “Denso je pro nás opravdu váženým klientem. Jsme hrdí na to, že i firma ze země s takovou pověstí ohledně elektroniky, jako je Japonsko, považuje Diametral za spolehlivého výrobce a dodavatele, u kterého objednala kompletní laboratorní vybavení do svého školícího centra. Továrna v Sékasfehérváru je navíc největším provozem, který Denso v Evropě má.

Společnost Denso zaměstnává v Maďarsku 5.600 lidí a jejím školícím programem prošlo v Sékesfehérváru mezi lety 2013 a 2017 prozatím na 90 účastníků.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.