logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Měřicí technika pro chlazení od společnosti Testo: pro všechny práce na chladicích a klimatizačních zařízeních

Testo je jediným značkovým výrobcem, který nabízí kompletní řadu měřicích přístrojů pro všechna měření v oblasti chladicích a klimatizačních zařízení. Díky tomu jsou odborníci v oblasti chlazení vždy perfektně vybaveni produkty německé společnosti pro uvádění do provozu, servis a dokumentaci.

Jen málo aplikací v TZB je tak složitých jako chladicí technika. Aby pracovalo chladicí zařízení bez problémů, musí být několik parametrů dokonale seřízeno a v naprosté vzájemné harmonii. Zejména tlak, teplota, přehřátí a podchlazení vyžadují plnou pozornost odborníků v oblasti chlazení. Ale co třeba proud, napětí nebo vlhkost? Tyto měřené veličiny jsou často opomíjeny – přesto mají také významný dopad na to, zda funguje zařízení v souladu s danými specifikacemi.

Digitální servisní přístroje: všechny veličiny – jeden měřicí přístroj

Kompaktní všestranné nástroje, jako jsou digitální servisní přístroje testo 557s, jsou pro efektivní regulaci chladicích a klimatizačních zařízení nepostradatelné. Na rozdíl od analogových přístrojů se zde uživatelé mohou spolehnout na přesnost naměřených hodnot a okamžitě vidět všechny systémové veličiny na první pohled. A kdo potřebuje ještě kompaktnější produkt, může si vybrat aplikací ovládaný servisní přístroj testo 550i – nejmenší servisní přístroj na trhu.




Vakuometry: evakuujte systémy bezpečně

Evakuace chladicího zařízení je zásadním krokem při prvním nebo následném uvedení chladicího zařízení do provozu. Vakuometry od společnosti Testo Vám pomohou při odčerpávání vzduchu a vlhkosti ze zařízení. S vakuovou sondou testo 552i se to provádí zcela bez hadic nebo kabelů: aplikací ovládaný měřicí přístroj se jednoduše připojí přímo na servisní port.

Detektory úniků: vysledujte úniky

Pokud zařízení nefunguje správně, patří mezi rutinní úkoly hledání úniku chladiva. I ty nejmenší úniky mohou mít z dlouhodobého hlediska vážné důsledky, a to nejen pro výkon a bezpečnost zařízení, ale také pro životní prostředí. Abyste měli jistotu, nabízí společnost Testo detektory úniků testo 316-3 a testo 316-4, které jsou robustním a přesným řešením, které nevynechá žádný únik. Tyto detektory jsou do konce roku nabízeny s akční slevou −15 %.




Teploměry: udržujte teplotu na uzdě.

Kromě tlaku je jednou z klíčových veličin chladicího zařízení také teplota. Proč je klešťový teploměr testo 115i speciální: prostřednictvím Bluetooth se automaticky připojuje k servisním přístrojům Testo, ale lze jej také ovládat pomocí aplikace testo Smart App. To znamená, že nejsou v cestě žádné kabely a všechny naměřené hodnoty jsou bezpečně uloženy v servisním přístroji nebo v aplikaci.

Přístroje pro měření elektrických veličin: větší bezpečnost a přesnost

Odhalování chyb v zařízení může být časově náročné a zahrnuje také kontroly napájení a napětí. Přesně pro tyto aplikace nabízí Testo mimo jiné klešťový multimetr testo 770-3. Se zcela zasunovatelným ramenem lze použít i ve stísněných prostorách a lze jej také ovládat pomocí aplikace testo Smart App.




Dokumentace: digitální a důkladná

Nezbytné zlo nebo důležitá součást práce odborníka v oblasti chlazení? Na dokumentaci prací na chladicích a klimatizačních zařízeních existují různé názory. Jedna věc je však jasná: dny, kdy Vás důkaz o provedené práci v oblasti chlazení stál čas a nervy, jsou pryč. S aplikací testo Smart App a s počítačovým softwarem testo DataControl má Testo dvě možnosti řešení, která umožňují odborníkům v oblasti chlazení rozloučit se s papírováním.

Všechny měřicí přístroje pro chlazení od společnosti Testo jsou k dispozici u odborných distributorů nebo přímo od společnosti Testo.


TESTO, s. r. o.
logo TESTO, s. r. o.

Digitální měřicí přístroje: teploměry, vlhkoměry, měřiče proudění; přístroje pro zaregulování vzduchotechniky; systémy pro validaci čistých prostorů, měření turbulencí, kvality ovzduší, hlukoměry, luxmetry, analyzátory kouřových plynů; detektory, ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.