logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Zajištění efektivního provozu budov s měřicími přístroji testo

Provozní náklady, uživatelský komfort, spotřeba energií: správci budov musí věnovat pozornost mnohému. A potřebují zvyšovat efektivitu systémů a procesů. Jak to mají zajistit?

Zajistí to tím, že jsou všechny systémy optimálně zaregulovány a pravidelně kontrolovány. Totiž jenom správně zaregulovaná chladicí, klimatizační, ventilační a vytápěcí zařízení čerpají svůj potenciál efektivity. Rovněž preventivní údržba elektrických zařízení a rozvaděčů minimalizuje výpadky a zajišťuje bezproblémový provoz zařízení.

Zvyšování efektivity ale také znamená, že šetříte čas a úsilí. Proto potřebujete měřicí techniku, která vaši práci zjednoduší a je dostatečně robustní, aby držela krok s vaším tempem.

U firmy Testo nenaleznete jenom přesnou měřicí techniku pro efektivní provoz budov. Spousta služeb od jednoho zdroje, jako je profesionální poradenství, školení a webináře, opravy a přístroje k zapůjčení a rovněž kalibrace a validace, dělají z firmy Testo silného partnera pro správu budov - pro efektivně seřízená zařízení a efektivní technologické postupy. Seznamte se nyní s více informacemi, jak vám měřicí technika a služby firmy Testo pomáhají při vašich úkolech týkajících se správy budov.

Seřízení ventilačních zařízení pro zajištění optimální pohody prostředí

Ventilační a klimatizační zařízení spotřebují spoustu energie. Avšak pro příjemné prostorové klima jsou nezbytná. Pro rychlé dosažení výrazných úspor vám pomohou měřicí přístroje od firmy Testo, abyste mohli zařízení efektivně zaregulovat - aniž by pohodové klima v prostorách bylo negativně narušeno

Kontrola elektroinstalací

Klešťový multimetr a digitální multimetr patří k základnímu vybavení správce budov, aby mohl zkontrolovat elektrické rozvody a výkon rozvaděčů, chladicích zařízení a tepelných čerpadel a rovněž klimatizačních a otopných systémů. Pomocí termokamery zjistíte přehřátí komponentů zařízení zavčas a preventivní údržbou prodloužíte jejich životnost.

Seřízení chladicích zařízení a tepelných čerpadel

Pět až desetkrát tolik nákladů za elektřinu způsobují chladicí a klimatizační zařízení v porovnání k nákladům na investice. To znamená: optimálně seřízená a pravidelně kontrolovaná chladicí zařízení šetří peníze v hotovosti. S digitálními servisními přístroji ovládanými aplikací App funguje uvádění do provozu a servis chladicích zařízení tak komfortně, jako nikdy doposud. A pro rychlou kontrolu bez hadic máte vždy po ruce sadu chytrých sond testo pro chlazení.



1. Zajištění kvality ovzduší a pohody prostředí – přístroje pro měření vlhkosti, intenzity osvětlení a hladiny hluku od firmy Testo zajišťují přiměřené pracovní prostředí. S multifunkčním měřicím přístrojem testo 480 objektivně a ve shodě s normami podle PMV/ PPD vyhodnotíte pohodu prostředí ve vnitřních prostorech

2. Efektivní seřízení ventilačních zařízení – pouze když jsou systémy přívodu a odvodu vzduchu správně zaregulovány, přináší zařízení plný výkon. U firmy Testo najdete přístroje a sondy pro měření v kanálu stejně jako velmi přesné průtokoměry a trychtýře pro měření ve vyústkách.

3. Efektivní seřízení otopných zařízení – analyzátory spalin jsou pro seřizování a údržbu otopných systémů nepostradatelné. S přístroji pro měření teploty topné vody a zpátečky a pro měření diferenčního tlaku bezpečně nastavíte bezvadnou funkci topného systému a zajistíte provoz zařízení s úsporou energií.

4. Kontrola elektrických instalací – s klešťovým multimetrem testo 770, digitálním multimetrem testo 760 a dalšími přístroji pro měření elektrických veličin od firmy Testo zkontrolujete bezpečně a snadno elektrické rozvody. Termokamera testo 871/872 bezdotykově vizualizuje přehřátí dříve, než dojde k výpadkům.

5. Efektivní seřízení chladicích zařízení – s digitálními servisními přístroji a aplikací testo Refrigeration App máte na svém chytrém telefonu přehled o všech tlacích a teplotách. Jedním klikem vytvoříte a odešlete zprávu z měření.

Seřízení otopných zařízení


Je v místnosti zima, cítíte průvan, nebo je zde příliš hlučno? S měřicími přístroji testo můžete ke všem stížnostem doložit přesné hodnoty stavu daného prostředí.

V kotelně často dřímá největší potenciál úspor. Analyzátory spalin a diferenční tlakoměry od firmy Testo vám pomohou zajistit tepelnou pohodu ve všech místnostech, aniž by se plýtvalo energií a teplem. Kontrolou komínové ztráty zhodnotíte a ovládáte efektivitu zařízení. Vyladění hydrauliky zajistí bezvadnou funkci otopného zařízení a minimalizuje plýtvání energií kvůli nesprávnému používání.

Koncern Testo SE & Co. KGaA

Společnost Testo s centrálou v německém Lenzkirchu ve Schwarzwaldu je celosvětovým lídrem v oblasti přenosné a stacionární měřicí techniky. Ve dvaatřiceti dceřiných společnostech ve všech světadílech se zabývá více než dva a půl tisíce pracovníků výzkumem, vývojem, výrobou a obchodem měřicích přístrojů.

Experti na měřicí techniku dodávají na trh inovativní řešení pro management měřených dat zaměřený na nové technologie. Přístroje koncernu Testo SE & Co. KGaA využívá více než 650 000 zákazníků na celém světě pro úsporu času, zdrojů, pro ochranu životního prostředí a lidského zdraví, jakož i pro zvýšení kvality zboží a služeb.

Průměrný meziroční růst společnosti okolo 10 % od doby jejího založení v roce 1957, stejně tak jako aktuální obrat čtvrt miliardy Euro, zcela jasně dokladují pozici společnosti na trhu.

K dosahovaným úspěchům jistě přispívají nadprůměrné investice do budoucích technologií a do rozvoje společnosti. Koncern Testo SE & Co. KGaA investuje desetinu celosvětového ročního obratu do výzkumu a vývoje.


TESTO, s. r. o.
logo TESTO, s. r. o.

Digitální měřicí přístroje: teploměry, vlhkoměry, měřiče proudění; přístroje pro zaregulování vzduchotechniky; systémy pro validaci čistých prostorů, měření turbulencí, kvality ovzduší, hlukoměry, luxmetry, analyzátory kouřových plynů; detektory, ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.