logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Nové patentované tvarovky Wavin M-press pro univerzální použití

Nové tvarovky M-press pro instalace tlakových rozvodů pitné vody, teplé vody, ústředního a podlahového vytápění, stlačeného vzduchu a chlazení uvádí na český trh společnost Wavin Osma, přední specialista na oblast plastových trubních systémů. Řada tvarovek M-press společně s produkty K-press a smartFIX tvoří komplexní systém volně kombinovatelných tvarovek kompatibilních s jednou trubkou.

Wavin M-press vychází z patentovaného designu tvarovek Wavin K-press s šestihranným průřezem, přičemž hlavním rozdílem je použitý materiál – namísto plastu je to zinkovaná mosaz. Kovová lisovací tvarovka Wavin M-press je odolná vůči vysokým teplotám, korozi a usazeninám. Součástí tvarovek je lisovací límec z ušlechtilé oceli, který je vybaven otvorem pro kontrolu zásuvné hloubky trubky. Těsnění je zajištěno pomocí dvou speciálních o-kroužků.

Nová generace kovových lisovacích tvarovek Wavin M-press zaručí, že nezalisované či nekvalitně zalisované spoje budou netěsné a budou bezpečně odhaleny již při tlakové zkoušce. Kromě toho nový šestihranný průřez kladně ovlivňuje úroveň nasouvací síly, což ulehčuje práci instalatéra.

Díky systémům Wavin K-press, M-press a smartFIX mají řemeslníci k dispozici tři různé typy tvarovek pro univerzální využití s rychlou a jednoduchou montáží. Jsou určené pro instalace tlakových rozvodů pitné vody, teplé vody, ústředního a podlahového vytápění, stlačeného vzduchu a chlazení. Všechny tři potrubní systémy splňují požadavky kladené na instalační systémy pro rozvody pitné vody. Jsou vhodné pro každou kvalitu pitné vody a nezávadné pro potraviny. Systémy Wavin K-press a M-press představují lisované tvarovky z plastu a kovu. Wavin smartFIX je první kompaktní celoplastový systém spojování vícevrstvých trubek pouze jedním nasunutím. Díky takto snadné instalaci se systém smartFIX s oblibou využívá především na špatně přístupných místech, jako jsou instalace pod umyvadly, za obklady nebo pod podlahovou krytinou.

Řez M-press tvarovkou
Řez M-press tvarovkou

Vícevrstvé potrubí PE-Xc/Al/PE-HD je složeno ze 3 vrstev: z vnitřní vrstvy tvořené síťovaným polyetylénem (PE-Xc), natupo svařené hliníkové fólie a vnější ochranné vrstvy z polyetylénu (PE-HD). Vnitřní vrstva je tvořena ze síťovaného polyethylénu, který trubkám zaručuje dlouhodobou odolnost vůči vysoké teplotě a tlaku.

Díky použitým materiálům mají trubky PE-Xc/Al/PE-HD jak vlastnosti typické pro plasty, tak i pro kovy. Mimo jiné jsou charakteristické vysokou plasticitou, umožňující jejich libovolné ohýbání, přičemž je zachována stabilita tvaru a vysoká odolnost vůči zborcení. Trubky mají díky použití hliníkové vrstvy 100% antidifúzní bariéru, která zabraňuje pronikání vzduchu dovnitř instalace, čímž zabraňuje možnosti koroze kovových částí rozvodů. Navíc mají trubky PE-Xc/Al/PE-HD minimální tepelnou roztažnost, což značně zjednodušuje návrh a montáž.

Systém M-press je dostupný na českém trhu od 1. 4. 2013.

O společnosti Wavin Osma

Společnost Wavin Osma je obchodní firma zajišťující distribuci a zákaznický servis značek Wavin, Osma a Ekoplastik. Více informací naleznete na www.wavin-osma.cz.

Kontakty pro média

Marta Lipovská
PRCOM
Tel.: 606 716 555
Email: marta.lipovska@prcom.cz" target="_blank">marta.lipovska@prcom.cz

Martina Švehlová
Wavin Osma
Tel.: 326 983 160
Email: martina.svehlova@wavin-osma.cz


Wavin Czechia s.r.o.
logo Wavin Czechia s.r.o.

Společnost Wavin je přední světový výrobce a dodavatel plastových potrubních systémů pro rozvody vody, topení a plynu. Specializuje se i na systémy pro hospodaření s dešťovou vodou a realizaci či sanaci inženýrských sítí. V České republice působí od roku ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.