logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Drenážní systémy v roce 2024

Stavební materiály prochází neustále vývojem. Porozumění, jak má správně vypadat splašková a dešťová kanalizace, se za posledních 20 let výrazně změnilo. Drenážní potrubí se ovšem opomínalo. Převážně na českém trhu si pod pojmem drenážní potrubí každý vybavil křehkou žlutou trubku, která se jako had motala kolem budovy. Jediná funkčnost byla vyplnění prostoru v zemině a nikdo moc neřešil funkčnost či jakoukoli další přidanou hodnotu, kterou toto potrubí může přinést.

To se ovšem začíná konečně měnit, a čím dál tím více se používají drenážní trubky, které ne jenom snižují hladinu podzemní vody, ale slouží pro další účely jako jímání vody za účelem jejího dalšího využití v akumulaci, či dávají možnost podélnému zasakování.

Pro tyto účely ovšem není možno používat „standardní“ flexibilní drenáž. Řeč zde bude o tuhých drenážích. Pipelife na trhu nabízí v sortimentu tuhých drenáží potrubí PRAGMA DRAIN. V Dimenzi od DN100 do DN1000 a kruhových tuhostech od SN8 až do SN16 dává úplně jiné možnosti pro funkce drenážních systémů, než na jaké jsme byli doposud zvyklí.




Díky tomu, že původ těchto drenáží je potrubí PRAGMA, které je dělané pro odvod splaškové či dešťové vody, dokážeme vytvořit drenážní sytém, který vodu pojme a v požadovaném sklonu odvede do míst, kde je potřeba a to téměř v jakýchkoli podmínkách. Čištění či provádění kamerových zkoušek díky vnitřní bílé vrstvě je také možnost, která doposud u drenáží nebyla lehce proveditelná.

Dále je zde možnost 3 druhů úhlů perforací (120°, 220°, 360°) a standardní plocha průřezu 100 cm/m2 lze navýšit dle požadavků projektu.

Více informací ohledně systému PRAGMA DRAIN naleznete v našem katalogu drenáží


Pipelife Czech s.r.o.
logo Pipelife Czech s.r.o.

Společnost Pipelife Czech s.r.o. je výrobcem a prodejcem plastových potrubních systémů a zároveň i prodejcem systémů pro inženýrské sítě z produkce ostatních závodů Pipelife.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.