logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Viega přechází na křemíkový bronz

Společnost Viega nabízí širokou škálu závitových a lisovacích fitinek z křemíkového bronzu pro různé aplikace. (foto: Viega)
Společnost Viega nabízí širokou škálu závitových a lisovacích fitinek z křemíkového bronzu pro různé aplikace. (foto: Viega)

Společnost Viega, přední světový výrobce instalačních systémů, zavádí důležitou změnu materiálu – přechází ze zavedeného červeného bronzu na bronz křemíkový. Tato změna, která se týká produktových řad Viega Profiress, Viega Sanpress, systémových armatur Viega Easytop, přechodů používaných u plastohliníkových systémů Viega Pexfit Pro nebo Viega Smartpress, a také lisovacích a závitových tvarovek. Přináší řadu výhod a zlepšení, které posouvají produkty Viega na novou úroveň spolehlivosti a kvality.

Výhody nového materiálu

Červený bronz, používaný společností Viega po mnoho let, se osvědčil jako odolný a spolehlivý materiál. Nicméně, křemíkový bronz nabízí řadu klíčových vlastností, které z něj dělají nový materiál budoucnosti:

Osvědčené postupy a dosud používané nástroje umožňují snadnou, rychlou a bezpečnou montáž nových lisovacích tvarovek Viega z křemíkového bronzu. (foto: Viega)
Osvědčené postupy a dosud používané nástroje umožňují snadnou, rychlou a bezpečnou montáž nových lisovacích tvarovek Viega z křemíkového bronzu. (foto: Viega)

Zvýšená odolnost proti korozi a chemickým vlivům: Křemíkový bronz je odolnější vůči agresivním látkám, které se vyskytují v pitné vodě, a to i v oblastech s nízkou kvalitou vody. To zaručuje delší životnost potrubních systémů a snižuje riziko poruch.

Nižší obsah olova: S ohledem na ochranu zdraví a životního prostředí je křemíkový bronz považován za bezolovnatý materiál. Obsahuje totiž méně než 0,1 % olova ve slitině, čímž splňuje nejnovější normy a předpisy.

Větší tvrdost a odolnost proti opotřebení: Křemíkový bronz je tvrdší a odolnější proti opotřebení než červený bronz. To je důležité pro systémy, které jsou vystaveny vysokému zatížení, jako jsou například systémy pro rozvod pitné vody a vytápění.

Vyšší pevnost a modul pružnosti: Nová slitina křemíkového bronzu má vyšší pevnost a modul pružnosti, čímž zajišťuje větší odolnost proti tlakovým rázům a mechanickému namáhání. To zvyšuje bezpečnost a spolehlivost potrubních systémů.

Kompaktnější konstrukce tvarovek: Díky vlastnostem křemíkového bronzu bylo možné zkonstruovat kompaktnější, materiálově úspornější, a tedy i lehčí tvarovky, které šetří nejenom náklady na dopravu instalační prostor, ale také usnadňují montáž. Vnitřní rozměry tvarovek i odporové koeficienty (hodnoty zeta) zůstaly zachovány, takže nedochází k omezení průtoku.

Nezměněné zpracování: Zpracování lisovacích fitinek systémů Profipress a Sanpress, šroubení se závitovým připojením a ostatních komponentů z křemíkového bronzu zůstává zachováno. Stejně jako osvědčené postupy a nástroje, takže montáž potrubních systémů Viega je i nadále snadná, rychlá a bezpečná.

Schválení pro pitnou vodu: Křemíkový bronz splňuje všechny platné normy a předpisy pro použití v aplikacích s pitnou vodou. Je tak vhodný pro rozvody pitné vody v rodinných domech, bytových domech, průmyslových objektech a dalších zařízeních.

Křemíkový bronz – osvědčený materiál s bohatou historií

Křemíkový bronz se v instalatérském průmyslu používá již mnoho let a osvědčil se v praxi. Je běžně používán v Severní Americe a Německu, kde se těší velké oblibě pro své výše uvedené vlastnosti. Společnost Viega, s vědomím těchto osvědčených zkušeností, se rozhodla zavést křemíkový bronz i na český trh, aby svým zákazníkům nabídla produkty nejvyšší kvality a spolehlivosti.

Přechod společnosti Viega na křemíkový bronz představuje významný krok vpřed v oblasti instalatérské techniky. Nová slitina materiálu přináší řadu vylepšení, která zvyšují odolnost, spolehlivost a bezpečnost potrubních systémů. Společnost Viega je přesvědčena, že křemíkový bronz se stane standardem v instalatérském průmyslu a bude zárukou spokojenosti zákazníků pro mnoho dalších let.


Viega s.r.o.
logo Viega s.r.o.

Společnost Viega s téměř 5000 zaměstnanci po celém světě patří k předním výrobcům instalační techniky v oblasti sanity a vytápění. Na trvalém úspěchu firmy se pracuje v deseti světových lokalitách. Výroba je soustředěna do čtyř výrobních závodů v Německu.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.