logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Univerzální plastové rozdělovače z PP-RCT

Rozdělovače z PP-RCT
Rozdělovače z PP-RCT

Trubky a tvarovky pro rozvody teplé a studené vody, chladicí systémy a teplovodní vytápění z polyetylenů a polypropylenů nejsou na trhu žádnou novinkou. Zcela novou kvalitu přináší trubky a tvarovky vyrobené z polypropylenu nové generace PP-RCT, které vynikají vysokou teplotní a tlakovou odolností. Ze stejného materiálu nové generace PP-RCT typ 4 je i jedinečný stavebnicový systém plastových rozdělovačů firmy Wavin Ekoplastik.

Materiál PP-RCT typ 4 se používá v případě potřeby skutečně odolných rozvodů, a to i při vyšších teplotách a vyšším tlaku. Je používán nejen pro výrobu vícevrstvých trubek Fiber Basalt Plus, které jsou speciálně navržené pro rozvody teplé vody a vytápění, ale i pro celoplastové trubky EVO pro studenou a teplou vodu a nyní i pro plastové rozdělovače.

Jednoduše sestavitelné


Z jednotlivých komponentů je možné připravit celou škálu sestav rozdělovačů. V první řadě jsou to zcela jednoduché sestavy bez jakékoliv regulace, které lze využít pro vodovodní instalace nebo pro dopojení radiátorů. Na druhé straně lze sestavit i plně regulovatelné sestavy, které lze s výhodou použít pro podlahové vytápění.

Základní prvky těl rozdělovačů mají 2 nebo tři 3 vývody a jejich kombinací lze získat libovolně dlouhá těla rozdělovačů. Z hlediska hydrauliky se doporučuje používat rozdělovače a sběrače s maximálně dvanácti vývody. Pokud je potřeba rozdělovače regulovat, použijeme prvky osazené ventily. V případě doplnění rozdělovačů servopohony a systémem bezdrátové regulace je možné získat plně automatizovaný systém rozdělovačů pro podlahové vytápění. Pro snadnější vyregulování jednotlivých větví podlahového vytápění lze rozdělovače doplnit i průtokoměry. Pomocí polyfúzního svařování lze na rozdělovače dopojit trubky systému Ekoplastik dimenzí 16 a 20 mm, nebo pomocí závitového spoje jakékoliv jiné potrubí, například vícevrstvé potrubí PE-Xc/Al/PE-HD.

Výhody systému

Hlavní výhodou systému plastových rozdělovačů je možnost vytváření různých typů sestav - od těch nejjednodušších až po plně regulovatelné.

Počet okruhů lze přizpůsobit požadavkům instalace, a to od 2 až do 12 okruhů. Pomocí integrovaných ventilů a průtokoměrů lze regulovat jednotlivé části podlahového vytápění. Výhodou je také jednoduché spojování polyfúzním svařováním, které zaručuje absolutní těsnost spojů. V neposlední řadě je nespornou výhodou použití materiálu PP-RCT typ 4, který vykazuje vyšší tlakovou odolnost při vysokých teplotách, je bezpečný i při vysoké zátěži a vykazuje dlouhou životnost.

Praktické využití

Systém plastových rozdělovačů lze spolehlivě využít v rozvodech ústředního i podlahového topení. S jejich pomocí lze regulovat průtok topného media v jednotlivých větvích. Využití je také možné pro systémy rozvodů pitné a teplé vody.

Více informací o stavebnicovém systému plastových rozdělovačů získáte v produktových katalozích nebo na našich webových stránkách (www.wavin.cz).



Wavin Czechia s.r.o.
logo Wavin Czechia s.r.o.

Společnost Wavin je přední světový výrobce a dodavatel plastových potrubních systémů pro rozvody vody, topení a plynu. Specializuje se i na systémy pro hospodaření s dešťovou vodou a realizaci či sanaci inženýrských sítí. V České republice působí od roku ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.