logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Wavin Ekoplastik: Víte o nás opravdu vše?

Wavin Ekoplastik je největším evropským výrobcem potrubních systémů z polypropylenu. Vznikl v roce 2004 spojením dvou tradičních firem – českého výrobce Ekoplastik, působícího na trhu od roku 1990, a mezinárodního producenta Wavin, jehož historie sahá až do roku 1955. To jsou obecně známé informace. Víte ale, že si tato společnost vydobyla čelní příčky světového trhu nebo že v některých zeměpisných šířkách představuje značka Ekoplastik synonymum pro samotný produkt – podobně jako si u nás objednáváme „matonku“, chceme-li minerálku.

Šíře sortimentu

Na přední příčky světového trhu nestaví firmu Wavin Ekoplastik jen její tržní podíl, ale i šíře sortimentu, vysoká míra inovací a nejmodernější technologie, které se promítají do vysoké kvality výrobků. Produktové portfolio společnosti Wavin Ekoplastik zahrnuje ucelené systémy pro rozvody vody či vytápění, ale součástí nabídky českého výrobce jsou i kanalizační šachty, komplety pro odvodnění plochých střech či unikátní systémy pro bezvýkopovou pokládku a renovaci kanalizací, vodovodů a plynovodů z produkce nadnárodní společnosti Wavin. Firma exportuje do 53 zemí světa včetně exotických destinací, jako Nigérie, Chile, Brazílie nebo Saudské Arábie, přičemž výroba většiny produktů je situovaná v České republice. O vysokém mezinárodním kreditu firmy a jejích výrobků svědčí i to, že v některých zemích se stala značka synonymem daných produktů a služeb. Poptává-li někdovodovodní trubky, shání jednoduše Ekoplastik.

Inovace

V oblasti plastových potrubních systémů pro rozvody vody patří společnost Wavin Ekoplastik skutečně mezi trojici světových lídrů – inovátorů. Firmě se například v loňském roce podařilo celosvětově prosadit mimořádně odolnou trubkou Fiber Basalt Plus z polypropylenu PPR-RCT nové generace, v níž bylo poprvé použito čedičové vlákno. Unikátní materiálové složení trubce zajišťuje vysokou teplotní a tlakovou odolnost, extrémně dlouhou životnost, nízkou hmotnost a třikrát menší roztažnost v porovnání s celoplastovými trubkami z polypropylenu. Doslova hitem se stala nejen v Evropě, ale i na asijských či afrických trzích.


Unikátní školicí středisko společnosti Wavin Ekoplastik v Rudči u Prahy


Kvalita

Důkazem mimořádné kvality produktů Wavin Ekoplastik je mimo jiné i to, že společnost neváhá jejich funkčnost demonstrovat na živo, a to v rámci svého školicího střediska, které firma letos otevřela v Rudči u Prahy. Jde o unikátní místo, kde se lze na ploše 250 m² seznámit s průřezem celým sortimentem společnosti, a to jak prostřednictvím statických ukázek, tak i díky praktickým demonstracím funkcí vybraných výrobků.

Kromě široké nabídky produktů poskytuje společnost Wavin Ekoplastik i kvalitní služby v oblasti projekce a technické podpory. Součástí péče o každého klienta je profesionální poradenství, pravidelná školení a bezplatný specializovaný software pro projektanty, který zahrnuje programy pro ucelené návrhy venkovních inženýrských sítí i vnitřních instalací vody a vytápění. Výhodu těchto programů je, že jsou pravidelně aktualizovány, jsou plně kompatibilní s komerčními verzemia pracují s kompletním sortimentem produktů potřebných pro realizaci těchto projektů. Zároveň z nich lze exportovat data pro technickou zprávu, výkaz výměr a samozřejmostí je i kompatibilita s AutoCADem. Velmi ceněné jsou především nástroje umožňující odečet souřadnic ze situační mapy vytvořené v prostředí AutoCADus následným automatickým generováním podélného profilu kanalizace anebo praktické statické posouzení různých typů potrubí včetně výstupů ve formě rozpočtového protokolu.

Ekologie

Wavin Ekoplastik klade výjimečný důraz i na ekologické hledisko a produkuje pouze plně recyklovatelný sortiment. Při výrobě apři následné aplikaci se nepoužívají ani nevznikají látky škodlivé zdraví a životnímu prostředí. Společnost, která je držitelem certifikátů ČSN EN ISO 9 001:2009 a ČSN EN ISO 14 001:2005, trvale aplikuje příslušné zákony vztahující se k ekologii s cílem eliminovat negativní dopady potřebných aktivit na životní prostředí.


Wavin Czechia s.r.o.
logo Wavin Czechia s.r.o.

Společnost Wavin je přední světový výrobce a dodavatel plastových potrubních systémů pro rozvody vody, topení a plynu. Specializuje se i na systémy pro hospodaření s dešťovou vodou a realizaci či sanaci inženýrských sítí. V České republice působí od roku ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.