logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

BENEKOV řada K – nejúspornější kotle na pelety v ČR

BENEKOVpřichází na trh s novou modelovou řadou kotlů označenou K. Tři nové modely o výkonech 15, 20 a 25 kW nabízí nejúspornější systém vytápění rodinných domů dřevními peletami v podmínkách ČR.

Reklama

Od září 2017 přichází BENEKOV na trh s novou modelovou řadou kotlů označenou K.

Tři nové modely o výkonech 15, 20 a 25 kW nabízí nejúspornější systém vytápění rodinných domů dřevními peletami v podmínkách ČR. S novou řadou zákazník ušetří čtyři hlavní nákladové položky:

Vstupní investice je díky robotického svařování a velkosériové výroby na výrazně nižší úrovni než jiné kotle s obdobnými technickými parametry. Navíc díky probíhajícím kotlíkovým dotacím lze nyní 80 % nákladů na kotel pokrýt ze státní podpory.

Minimální investice do armatur a instalace je dosažena mimo jiné díky toho, že řídící jednotka obsahuje v základní výbavě velkou škálu funkcí (umí například ovládat i externí dopravník paliva). Předepsané armatury pro instalaci jsou uvedeny v Technických podkladech k instalacím kotlů firmy BENEKOV. Vhodné schéma zapojení pro řadu K je číslo 16.

Minimalizace času na obsluhu je dosaženo tím, že pro spalování biomasy je využíván rotační hořák, který se v průběhu provozu sám mechanicky čistí. Pravidelnou údržbu hořáku tak lze provádět jednou ročně po ukončení topné sezony. Čištění kotlového tělesa lze provádět jednou za 5 až 7 týdnů podle objemu spáleného paliva.

Kotle řady K jako jedny z mála ve svém segmentu umožňují spalovat i pelety s kůrou a jiné formy peletizované biomasy. To je velký rozdíl proti běžné prodávaným kotlům na pelety v ČR, které lze používat pouze s nejkvalitnějšími (a zároveň nejdražšími) peletami A+. Například u modelu K14 s běžnou roční spotřebou okolo 4 tun pelet tak lze proti běžným kotlům na trhu dosáhnout roční úspory na palivu 4 a více tisíc Kč.

BENEKOV K14 Kompakt
BENEKOV K14 Kompakt
BENEKOV K14
BENEKOV K14
BENEKOV K25 Kompakt
BENEKOV K25 Kompakt

Ke kotlům lze na přání zakoupit modul pro ovládání přes internet. Ten umožňuje na dálku upravit parametry na kotli a zároveň umí sledovat vybrané nastavené hodnoty v průběhu času.

Nejvíce žádaný model z celé řady, K14, je ideální pro pro vytápění menších rodinných domů se zateplením, o výměře do 200 m2 s tepelnými ztrátami mezi 10 až 14 kW. Minimální půdorysné rozměry a flexibilní napojení zásobníku paliva umožňují použití i v kotelnách s nedostatkem prostoru.

Kotle jsou dodávány přes síť odborných montážních a servisních firem. Více informací naleznete u jednotlivých montážně-servisních center.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.