logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Jak má fungovat izolace? V zimě hřát, v létě chladit a spořit

Uvažujete o zateplení domu? Materiál, který v zimě zabraňuje úniku tepla, v létě přehřívání a současně uspoří až 70% nákladů na vytápění, vydrží po celý život. Pokud přemýšlíte nad zateplením domu, půdy nebo chalupy, případně stavíte nový dům, máte na výběr mezi řadou izolačních materiálů.

Reklama


Málo se ovšem ví, že ty nejznámější, jako je minerální vata nebo polystyren, časem degradují a už za několik let neslouží, jak mají,“ říká Klára Mayerová, obchodní ředitel firmy Chytrá pěna, která se specializuje na zateplování stříkanou polyuretanovou pěnou. „Zatímco klasická vata za pět let sesedne zhruba o třicet procent, stříkaná pěna za padesát let degraduje zhruba o jedno procento a neztrácí nic ze své funkčnosti. Tepelná, vodní a zvuková izolace, kterou poskytuje, je de facto tak dlouhá, jaká je životnost stavby,“ doplňuje Klára Mayerová.

Chytrá pěna snižuje desítky procent z nákladů na vytápění a při současné změně klimatu šetří také výdaje na letní chlazení a klimatizace. Stříkaná pěna je nejefektivnějším tepelně izolačním materiálem, se kterým se klasická izolační vata nebo polystyren nedá srovnat. „Funguje tak, že při aplikaci dopadá na povrch jako tekutina, za pár sekund mnohonásobně nabývá a dokonale vyplňuje mezery, prostupy a spáry. Přitom propouští vlhkost, takže funguje i proti plísním,“ říká Klára Mayerová.





Stříkaná polyuretanová pěna vs. vata

  • pěna nezmizí, nesesedá, neřídne, na rozdíl od konvenčních izolantů vydrží několik desítek let,
  • tvoří souvislou bezešvou vrstvu bez tepelných mostů,
  • nevyžaduje další náklady na dozateplení,
  • je vzduchotěsná,
  • rychle se aplikuje (rodinný dům se zateplí za jeden den),
  • neláká škůdce ani hlodavce,
  • zabraňuje vzniku plísní a hub.

Stříkaná Chytrá pěna je ekologicky šetrný a absolutně nezávadný materiál, zabraňuje vniku alergenů a je proto vhodná pro alergiky nebo lidi, kteří chtějí žít ve zdravém domě. Používá se pro vnitřní i venkovní aplikace - šikmé a ploché střechy, podkroví, stěny, stropy, podlahy, fasády, základy domů, bazény.

Více na: www.chytrapena.cz




 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.