logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Tiny House u jezera – zveme vás na virtuální prohlídku

Foto: Maximilian Loos
Foto: Maximilian Loos

Moderní minidomek, současný fenomén nazývaný jako „tiny house“, vyrostl u idylického jezera Otterstedter See v severním Německu, 5 km od obce Ottersberg.

Architektka Daniela Raduycheva uskutečnila svou architektonickou vizi a jako stavebník a majitel si zároveň splnila svá přání a představy. Kombinace různých odstínů dřeva a tmavého titanzinku GRANUM basalte vytváří harmonický celkový dojem.

Méně je více

Minimalismus je trend, který v našem rychlém a materialistickém světě oslovuje stále více lidí. Včetně architektky Daniely Raduychevy ze společnosti Weniger Haus, mehr Heim! Architektur GmbH. (Název společnosti znamená: Méně domu, více domova!) Jejím prvním vlastním projektem byl návrh malého domu o podlahové ploše 40 m² v Ottersbergu. U této zvláštní nemovitosti pro ni bylo velmi důležité jak použití kvalitních materiálů, tak estetika.

Kromě velikosti byla pro architektku důležitá udržitelnost: „Střecha poskytuje v případě potřeby možnosti rozšíření a díky použitému systému pokládky lze jako doplněk instalovat fotovoltaický systém, rovněž od společnosti RHEINZINK,“ vysvětluje Daniela Raduycheva.

GRANUM BASALTE

Pro střechu byl zvolen titanzinek RHEINZINK v kvalitě povrchu GRANUM basalte. Elegantního matného vzhledu tmavého titanzinku bylo dosaženo fosfátováním povrchu pomocí nejmodernější a k životnímu prostředí šetrné výrobní technologie. V kombinaci s dřevěnou fasádou tak vzniká opticky velmi příjemná kombinace materiálů.

Odvodnění

Zvláštní výzvou v procesu výstavby bylo vypracování koncepce odvodnění střechy. Proto si architektka Daniela Raduycheva přizvala na pomoc dodavatele střešních krytin. Rozhodla se pro skrytý, ale otevřený žlab, který umožňuje snadné čištění. Výsledkem tohoto nápadu jsou zdánlivě neviditelné žlaby, které nejsou vidět z žádné strany. Celkem čtyři odtokové body byly strategicky umístěny po dvou na každé z dlouhých stran budovy, aby se zajistil účinný odtok vody a zabránilo podmáčení.

Prolétněte se po zajímavém minidomku


RHEINZINK ČR, s.r.o.
logo RHEINZINK ČR, s.r.o.

RHEINZINK je výrobce značkového titanzinku pro střechy, fasády a odvodňovací systémy. Přírodní titanzinek RHEINZINK vyniká kvalitou a bezúdržbovostí, nemusí se natírat. K dalším přednostem materiálu patří dlouhá životnost, ohleduplnost k životnímu ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.