logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Zelená střecha využije potenciál domu naplno. Obklopte se přírodou i uprostřed města

Zelené střechy se jako součást urbanistického plánování objevují čím dál častěji a jejich obliba roste i na venkově. Atraktivitu tohoto neotřelého architektonického prvku navíc umocňuje řada výhod, ze kterých se můžete těšit po celý rok.

Pokud vlastníte nemovitost a přemýšlíte, jak se co nejefektivněji bránit letním horkům, vsaďte na zelenou střechu. Vegetace totiž dokáže teplo pohltit a zpracovat tak, že skoncujete s nesnesitelnými teplotami uvnitř domu. Ochlazování okolí ale není jedinou výhodou tohoto okouzlujícího řešení.

Rostliny vhodné k pokrytí střechy nevyžadují náročnou péči. „Suchomilné rozchodníky stačí v průběhu celého roku dvakrát pohnojit a budou stále v kondici,“ tvrdí Pavel Přech, produktový manažer firmy Knauf Insulation, která nabízí zelené střechy Urbanscape. Zásadním pozitivem je podle něj i fakt, že střechy dokáží perfektně zadržovat vodu, což nahrává nezbytné ochraně životního prostředí. Rostliny vodu buď pojmou, nebo se tekutina odpaří, což příznivě ovlivňuje místní mikroklima.

Společnost Knauf Insulation dodává vícedruhové zelené koberce, které kvetou i během horkých letních dní. Rozchodníkový koberec je svrchní částí systému Urbanscape, který vám odborníci dodají již předpěstovaný a v roli. Celý důmyslně propracovaný produkt pak ještě obsahuje drenážní folii, hydrofilní vatu a ochrannou fólii prosti prorůstání kořenů. Pokud se některému druhu rozchodníku v daném prostředí nedaří, nahradí jej automaticky jiný, odolnější. Díky tomu máte jistotu, že se vaše střecha bude stále zelenat.

Nejen v zimních měsících pak bude střešní zahrada plnit funkci izolace. „Zelená střecha dokáže pozitivně ovlivnit výši nákladů na energie, což zejména v dnešní době představuje velkou výhodu,“ dodává Přech.
Nevyužitá střešní plocha přímo vybízí k položení živého porostu. Navíc tak založíte zcela nový soběstačný ekosystém, který zvlhčuje a okysličuje okolní vzduch. Pokud se rozhodnete pro řešení Urbanscape, uvidíte, jak se vaše střecha bude neustále měnit v čase. A zcela jistě se budete pyšnit krásným moderním prvkem, který se jen tak neokouká.

Více informací


KNAUF INSULATION, spol. s r.o.
logo KNAUF INSULATION, spol. s r.o.

KNAUF INSULATION, spol. s r.o. dodává klientům izolace ze skelné a kamenné vlny. Nabízí široké spektrum produktů pro bytové a nebytové budovy a zaměřuje se na komplexní řešení ve snižování energetické náročnosti. Staví na 30 letech zkušeností a patří ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.