logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Nové podkroví budovy UNESCO po rekonstrukci

Objekty zařazené na seznam UNESCO mají nevyčíslitelnou hodnotu. I v těchto budovách lze zdařile revitalizovat podkroví a dát tak možnost vzniknout novým zajímavým prostorům.

K rekonstrukcím objektů zařazených na seznam světového kulturního dědictví UNESCO je nutné přistupovat citlivě a zodpovědně. Takovou revitalizací prošel i Velkopřevorský palác v Praze na Malé Straně. Dříve sutí a nepořádkem zanesená půda se po komplexní opravě střechy proměnila na krásný podkrovní interiér s multifunkčním využitím. Aby mohlo být podkroví aktivně využíváno, bylo nutné provést zateplení střechy. Podle požadavku Národního památkového ústavu nicméně musela zůstat zachována původní výška krovu. Vhodné řešení navrhla a na realizaci dohlížela společnost PROPASIV, s.r.o. S využitím tenké tepelné izolace VakuPRO byla sestavena vysoce efektivní skladba střešního pláště s nestandardně malou tloušťkou. VakuPRO je nejúčinnější tepelnou izolací na trhu - stačí 5x tenčí tloušťka než při použití běžné izolace. Díky tomu nemuselo dojít ke zvednutí krovu a požadovanou výšku se při realizaci podařilo dodržet. Nové podkrovní prostory tak nyní mohou sloužit jako multikulturní aktivity a přilákat mnohé zájemce o historické skvosty hlavního města.

Více o projektu na www.propasiv.cz/blog


PROPASIV s.r.o.
logo PROPASIV s.r.o.

Vyvíjíme a prodáváme špičkové stavební prvky pro přerušení tepelných mostů. Zabýváme se speciálními izolacemi v technicky náročných stavebních situacích (izolování v tenkých vrstvách). Poskytujeme kompletní servis, poradenství a zpracování technické ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.