logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Kvalitní hydroizolace je základem životnosti staveb

Často používané modifikované asfaltové hydroizolační pásy (MAP) by měly mít ve stavebnictví své místo už jen jako pojistná hydroizolační vrstva. Jak na správnou hydroizolaci?

MAP nenabízí totiž takové užitné vlastnosti jako moderní PVC fólie. Na co si dát pozor při tvorbě zemních hydroizolací a hydroizolací střech?

Správná hydroizolace staveb a konstrukcí prodlužuje životnost stavby. Proto bychom měli dbát na systémové řešení hydroizolací a používat jen vhodné kombinace materiálů. Namísto modifikovaných asfaltových pásů je v případě hydroizolací staveb vhodnější používat hydroizolační PVC fólie.

U hydroizolačních asfaltových pásů byste měli klást jednotlivé části hydroizolací tzv. „po vodě“, zatímco u PVC fólií je to jedno. Díky tomu je aplikace PVC fólií jednodušší pro stavbu i montáž.  PVC fólie mají delší životnost a lepší užitné vlastnosti. Na rozdíl od asfaltových pásů jsou navíc pochozí.

Jak na hydroizolace

Dávejte pozor na kombinace materiálů. Používejte systémová řešení. Nekombinujte tmely a fólie, protože tmely na fóliích nedrží (ani kvalitní polyuretanové tmely). Dbejte na výběr systémových prvků, jakými jsou systémové lišty, koutové ukončovací lišty a systémové izolační prvky stavebních prostupů. Bez nich se žádná funkční hydroizolace neobejde. Nepodceňujte izolaci prostupů. Už v projektu myslete na to, že prostupy konstrukcí musí mít dostatečné rozestupy.

Zatímco pro modifikované asfaltové pásy musíte připravit náběhové klíny, u PVC fólií je potřeba dodržovat pravé úhly. MAP a PVC fólie se nesmí vzájemně dotýkat, jinak by došlo k jejich degradaci. PVC fólie jsou nepostradatelné také při stavbách zelených střech.

Více informací


STARWORK z lana cokoliv s.r.o.
logo STARWORK z lana cokoliv s.r.o.

STARWORK je tým profesionálů, který se specializuje na výškové práce a stavební práce ve výškách z lana, lešení a v těžko dostupných terénech. Jsme experti na Fasády, Střechy, Montáže a Sanace.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.