logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Poznejte patentovanou českou technologii FN NANO®

Stavebniny DEK představují revoluční nanotechnologické nátěry FN NANO®, které ochrání exteriér i interiér domu před škodlivinami, viry i bakteriemi.

Fotokatalytická nanotechnologie využívá efektu, ke kterému dochází při reakci ultrafialového záření a krystalů oxidu titaničitého. Při dopadu UV záření na plochu ošetřenou nátěry FN NANO® vzniká energie, která ze svého povrchu i z okolí odstraňuje organické nečistoty včetně zápachů. Zároveň zamezuje usazování růstu různých mikroorganismů, jako jsou bakterie, viry, řasy, plísně a houby.

V interiéru působí nano nátěr jako prevence proti šíření nákaz, dokáže snížit přenos chorob vzduchem až o 70 %. Výrazně snižuje nemocnost i alergie.

Fasády opatřené FN NANO® nátěrem odstraňují díky fotokatalytické schopnosti ze vzduchu širokou škálu organických a anorganických látek. Fasádu udržují čistou, zamezují usazování a růstu plísní, řas a dalších mikroorganismů a díky schopnosti odclonit UV záření prodlužují i životnost povrchu stavby.

Aplikace nano nátěrů je poměrně náročné a z hlediska perfektního výsledku doporučují odborníci ze Stavebnin DEK na fasádu aplikovat základní bílý odstín. Správně aplikovat tónovaný nano nátěr je poměrně složité a při nedodržení všech zásad vznikají na fasádě barevné rozdíly, tzv. „šmouhy“.

Podrobné informace o technologii FN NANO® a jejím použití, stejně jako přehled dostupných produktů této řady
najdete zde.


Stavebniny DEK
logo Stavebniny DEK

Stavebniny DEK a.s. jsou největší společností českého holdingu DEK, zabývajícího se dodávkami materiálů a služeb pro stavebnictví a výrobou stavebních materiálů. Společnost se od počátku zaměřuje na vysokou odbornost ve výběru optimálních stavebních ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.